Αυστραλία: Τρεις έφηβοι σώθηκαν επειδή έγραψαν «βοήθεια» στην άμμο

0

Η παρέα παγιδεύτηκε όταν το όχημά τους εγκλωβίστηκε σε βάλτο ωστόσο πιλότος που πετούσε πάνω από το σημείο εντόπισε το σήμα κινδύνου που είχαν γράψει στην άμμο και ειδοποίησε τις αρχές

Τρεις έφηβοι κατάφεραν να σωθούν από ένα απομακρυσμένο τμήμα της δυτικής ακτής της Δυτικής Αυστραλίας, όταν το μήνυμα που έγραψαν στην άμμο εντοπίστηκε από δύο πιλότους που πετούσαν πάνω από το σημείο.

Η παρέα παγιδεύτηκε το Σάββατο στην περιοχή Hutt Lagoon και Pink Lake νότια του Kalbarri, όταν το όχημά τους έπεσε σε βάλτο με αποτέλεσμα να κολλήσει εκεί και σε ένδειξη απόγνωσης έγραψαν «βοήθεια» στην άμμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχαν εξοπλισμό ανάκτησης για το αυτοκίνητο ούτε φάρο εντοπισμού, ωστόσο ήταν πολύ τυχεροί, καθώς ένας πιλότος που πετούσε επάνω από το σημείο εντόπισε το μήνυμα και ειδοποιήσε τις Αρχές, με τους αστυνομικούς να σπεύδουν στην περιοχή.

Μισή ώρα περίπου μετά την αρχική αναφορά, έλαβαν και δεύτερη ειδοποίηση, όταν ένα άτομο που επέβαινε σε άλλο αεροπλάνο εντόπισε επίσης το μήνυμα.

Έμειναν παγιδευμένοι για έξι ώρες

Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας πέταξε το αεροσκάφος της από το Περθ να πετάξει πάνω από το σημείο και να παρέχει συντεταγμένες GPS στην αστυνομία, ενώ οι αξιωματικοί οδήγησαν όσο πιο κοντά στην περιοχή μπορούσαν πριν αναγκαστούν λόγω παλίρροιας και ανώμαλου εδάφους να προχωρήσουν πεζοί.

Όταν εντόπισαν τους τρεις έφηβους και το όχημά τους, το οποίο είχε κολλήσει σε βάλτο, ήταν εκεί εγκλωβισμένοι για έξι ώρες. Αφού τους απομάκρυναν από εκεί, τους μετέφεραν στο Lucky Bay όπου ενώθηκαν με τις οικογένειες και τους φίλους τους, ενώ το αμάξι αφέθηκε στο σημείο για περισυλλογή αργότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.