Έκτακτη εντολή για ΣΤΟΚ τροφίμων στον ευρωπαϊκό βορρά! Κάτι περιμένουν

0

Για… αποκαλυπτικά γεγονότα φαίνεται πως προετοιμάζεται η Νορβηγία!

Η κυβέρνηση του σκανδιναβικού κράτους υπέγραψε την περασμένη Τρίτη σύμβαση με ιδιωτικές εταιρείες για την έναρξη της αποθήκευσης προϊόντων σιτηρών.

Η αρχική σύμβαση θα καλύπτει την αποθήκευση 30.000 τόνων σιτηρών, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων, Geir Pollestad, στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Ο στόχος είναι να αποθηκευτούν περίπου 82.500 τόνοι σιτηρών μέχρι το τέλος της δεκαετίας, διασφαλίζοντας επαρκή προσφορά για τρεις μήνες κατανάλωσης για τον πληθυσμό της Νορβηγίας σε οποιαδήποτε πιθανή κρίση, ανέφερε η NRK επικαλούμενη την Pollestad.

Αυτά τα τρόφιμα υπολογίζεται πως θα είναι αρκετά για να θρέψουν πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες για ένα τρίμηνο σε περίπτωση καταστάσεως έκτακτης ανάγκης (έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο ίσως;).

Ο Πόλεσταντ τόνισε ότι η κατάσταση ασφάλειας έχει επιδεινωθεί σημαντικά στην περιοχή, ωθώντας την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ετοιμότητας.

Ανάλογες ενέργειες εικάζεται πως ήδη γίνονται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες εκ των οποίων, όπως είναι φυσικό, δεν ανακοινώνονται.

«Η επισιτιστική ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το απρόβλεπτο και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε τρόφιμα σε τέτοιες καταστάσεις», είπε.

Η Pollestad εξήγησε περαιτέρω ότι αυτές οι συμβάσεις έχουν προγραμματιστεί για εφαρμογή μεταξύ 2024 και 2025, με διάρκεια αποθήκευσης 25 ετών.

Η Νορβηγία διατηρεί επί του παρόντος ποσοστό αυτάρκειας σε τρόφιμα 40%.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.