Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι Ρώσοι φέτος με 50 νέα πολεμικά πλοία και υποβρύχια παρά τις δυτικές κυρώσεις

0

Σταλινικά σχέδια έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με μία τεράστια επέκταση του οπλοστασίου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού για το 2024

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα παραλάβει περίπου 50 πολεμικά πλοία διαφόρων κλάσεων μέσα στο έτος που διανύουμε. Για να συγκρίνετε, το προηγούμενο έτος (δηλαδή το 2023) το πολεμικό ναυτικό της Μόσχας παρέλαβε συνολικά 32 νέα πολεμικά σκάφη σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο βιομηχανίας και εμπορίου.

Τρομερή Αύξηση στις Δυνατότητες των Ρώσων στην Θάλασσα

Η ανακοίνωση για την παραλαβή 50 νέων πλοίων εντός του 2024 έγινε όσο ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος στην Ουκρανία διανύει μία κρίσιμη περίοδο. Τους τελευταίους μήνες οι Ουκρανοί με την βοήθεια του ΝΑΤΟ έχουν στοχεύσει και προκαλέσει ζημιά σε αρκετά ρωσικά πολεμικά σκάφη αλλά και ναυτικές υποδομές (π.χ. ναυτικές βάσεις στην Μαύρη Θάλασσα).

Ο Βίκτορ Γεφτούχοφ ήταν αυτός που αποκάλυψε τον συνολικό αριθμό πλοίων που θα παραλάβει εντός της χρονιάς η Μόσχα. Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια τηλεοπτικής μετάδοσης του καναλιού Zvezda TV του ρωσικού υπουργείου άμυνας. Μόνο την τελευταία δεκαετία, το υπουργείο βιομηχανίας και εμπορίου του κράτους ανέφερε πως το ρωσικό πολεμικό ναυτικό έχει παραλάβει 40 πλοία επιφανείας και 24 υποβρύχια.

Το 2023, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό παρέλαβε 3 νέα υποβρύχια: το Emperor Alexander III της πυρηνοκίνητης κλάσης Borei-A, το Krasnoyarsk της επίσης πυρηνοκίνητης κλάσης Yasen και τέλος το υποβρύχιο Mozhaysk της κλάσης Kilo.

Ο ρωσικός στόλος παρέλαβε επίσης 7 πλοία επιφανείας: την φρεγάτα Admiral Golovko, τις κορβέτες Merkury και Rezkiy, τις πυραυλακάτους Cyclone και Naro-Fominsk, το ναρκαλιευτικό Lev Chernavin και το πλοίο επισκευής φρεγατών Neustrashimy.

Το 2024 όμως τα πλάνα των Ρώσων είναι πιο φιλόδοξα από ποτέ. Το πολεμικό ναυτικό του Κρεμλίνου αναμένεται να παραλάβει συνολικά 4 νέα υποβρύχια και 12 καινούργια σκάφη επιφανείας πριν τελειώσει το τρέχον έτος. Εκτός από αυτές τις 16 μονάδες θα παραλάβει άλλα 34 σκάφη διαφόρων κατηγοριών, όπως πλοία υποστήριξης (π.χ. ρυμουλκά), μπαλκ κάριερ, εκπαιδευτικά, διασωστικά και υδρογραφικά σκάφη, σκάφη μεταφοράς προμηθειών και άλλα μικρά πλοία. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο Πάβελ Λουζίν, ένας αμυντικός ειδικός της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης Κέντρο Ανάλυσης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Ο Γεφτούχοφ απέδωσε την εντυπωσιακή ένταξη 50 πλοίων στο ρωσικό ναυτικό οπλοστάσιο στην ικανότητα της χώρας να βρίσκει υποκατάστατα των προϊόντων και συστημάτων που δεν μπορεί να προμηθευτεί πλέον η Μόσχα λόγω των διεθνών κυρώσεων.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν πάντως πως τα ρωσικής παραγωγής εξαρτήματα δεν είναι όσο ποιοτικά είναι τα δυτικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να θεωρούν «αναξιόπιστα» τα νέα ρωσικά σκάφη.

In 2024, the Russian Navy will receive 50 new ships – boats, small missile craft, and support vessels. The Ministry of Industry and Trade will focus on frigates and corvettes as they can operate in the distant maritime zone, stated the State Secretary – Deputy Head of the… pic.twitter.com/nXRjVy8JME

— MD (@distant_earth83) June 9, 2024

🇷🇺Russian Navy frigate Admiral Gorshkov – capable of carrying Zircon hypersonic missiles – arrives in Havana

The warship will participate in joint Russian-Cuban naval exercises along with the nuclear-powered Yasen-class cruise missile submarine Kazan.

Russian Navy frigate… pic.twitter.com/SY4CpDx15m

— SlavicFreeSpirit (@SlavFreeSpirit) June 10, 2024

⚡️The aircraft carrier Admiral Kuznetsov, which is undergoing modernization, left the dock and will return to the combat strength of the Russian Navy in 2024, said the head of the USC Rakhmanov. pic.twitter.com/NfnvWqKyI8

— War Monitor (@WarMonitors) February 21, 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.