Η αντιπολίτευση ζητά επανάληψη των εκλογών – Α.Βούτσιτς: «Ξένοι θέλουν να κάνουν την Σερβία… μπανανία»

Νέες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα

Η αντιπολίτευση στην Σερβία δεν ικανοποιείται πλέον με την επανάληψη των εκλογών στον δήμο του Βελιγραδίου, αλλά ζητάει να επαναληφθούν και οι βουλευτικές όπως και οι περιφερειακές εκλογές στην Βοϊβοντίνα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Μίροσλαβ Άλεξιτς, ένας εκ των ηγετών του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία», προσθέτοντας μάλιστα πως είναι καιρός να αντιδράσει η διεθνής κοινότητα.

Ο Μίροσλαβ Άλεξιτς και η Μαρινίκα Τέπιτς, οι οποίοι ηγούνται του συνασπισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πραγματοποιούν από την Δευτέρα απεργία πείνας εντός του κτιρίου όπου στεγάζεται η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Ξένοι θέλουν να κάνουν την Σερβία… μπανανία, λέει ο Βούτσιτς

Μπροστά από το κτίριο, για τρίτο κατά σειρά βράδυ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη νέα συγκέντρωση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί σε 28 εκλογικά τμήματα – από τα 8.270 συνολικά – όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες και αναφέρει ότι είναι αναρμόδια για να εξετάσει το αίτημα της αντιπολίτευσης για επανάληψη των εκλογών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο, δηλώνει ότι οι εκλογές ήταν δημοκρατικές και βλέπει «ξένο δάκτυλο» πίσω από τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης.

«Πολλοί ξένοι που θα ήθελαν να επιβάλουν δικές τους λύσεις, ώστε να κάνουν την Σερβία ‘μπανανία’ , δεν θα πετύχουν στις προθέσεις τους. […] Θα υπερασπιστούμε την εκλογική βούληση του λαού και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», διαμηνύει ο Βούτσιτς, το κόμμα του οποίου πέτυχε σαρωτική νίκη στις εκλογές.

Πηγή pronews

Τα σχόλια είναι κλειστά.