Κι όμως τα βλέπει ρόδινα για την ελληνική οικονομία ο Κ. Χατζηδάκης με αναφορά στο TikTok!

0

GREECE 24 LOGO

«Το 2023 η Ελλάδα ανέβηκε αρκετά σκαλιά στην οικονομία!» αναφέρει στην ανάρτησή του

Τη στιγμή που η φτώχεια και η ακρίβεια που συνεχίζει την πτήση της στα ύψη έχουν τσακίσει τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά και τη στιγμή που οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες στον τομέα αυτό για το 2024, διαφορετική άποψη έχει και τα βλέπει καλά τα πράγματα με  ανασκόπηση της ελληνικής οικονομίας για το 2023 έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης μέσω Tik Tok.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ένα βίντεο στο Tik Tok ανέφερε πόσο σημαντική ήταν η άνοδος της Ελλάδας στην οικονομία.

«Το 2023 η Ελλάδα ανέβηκε αρκετά σκαλιά στην οικονομία! Έχουμε πια τον 3ο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποκτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια. Και επίσης μετά από 13 χρόνια, μπορέσαμε και δώσαμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους» είπε αρχικά ο υπουργός.

«Πατήσαμε «γκάζι» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Kαι μάλιστα σε 11 διαφορετικά επίπεδα. Η Κυβέρνηση έφερε μια σημαντική πρωτοβουλία, με σοβαρές υποχρεώσεις για τους servicers και τα funds. Η ανεργία πια έχει πέσει στα προ κρίσης επίπεδα. Από το 17,5% στο 9,5%. Ο μέσος μισθός από το 2019 έχει ανέβει 20%. Ο προϋπολογισμός μας, παρά τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές και τις επιπτώσεις τους, εφαρμόστηκε όπως σχεδιάστηκε», πρόσθεσε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατέληξε λέγοντας: «Και σε επιστέγασμα όλων αυτών, ο Economist ήρθε πρόσφατα και ανακήρυξε την Ελλάδα, την πατρίδα μας, χώρα της χρονιάς για το 2023»

Ενώ αυτά υποστηρίζει ο Κ. Χατζηδάκης η πραγματικότητα στην καθημερινότητα των περισσότερων Ελλήνων παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.