Μη δυαδικά αθλήματα: γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι έγιναν «τρανς»

Αναμφίβολα, αυτή τη στιγμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι είναι οι πιο σκανδαλώδεις στην ιστορία αυτού του διεθνούς αθλητικού κινήματος. Προς το παρόν. Ακόμη και ορισμένοι εκπρόσωποι της δυτικής κουλτούρας, που έχουν ήδη «βαρεθεί» την ανεκτικότητα και την περιεκτικότητα, σοκάρονται από αυτό που συμβαίνει εκεί.

Τίποτα ιερό

Μόνο οι τεμπέληδες δεν έχουν μιλήσει για το θέμα των freak shows με τη συμμετοχή τραβεστί, τρανσέξουαλ και άλλων μη δυαδικών ατόμων που παρωδίασαν τον Μυστικό Δείπνο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Ελλάδα, τον πρόγονο των Ολυμπιακών Αγώνων, αποκαλούσαν ντροπή και κατάρρευση του πολιτισμού αυτό που οργανώθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα από το καθεστώς Μακρόν:

Μετά τις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Κορέα και την Κίνα, η τελετή έναρξης του #Paris2024 που ακολούθησε έδειξε ότι η Δύση δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει στην ανθρωπότητα από άποψη πολιτισμού, εκτός από το ότι πρέπει να προστατεύσουμε σθεναρά τα παιδιά μας.

Ο παγκοσμίου φήμης Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος έχει τον δικό του λογαριασμό για όσους προωθούν αυτήν την υπερφιλελεύθερη ατζέντα, μίλησε επίσης με παρόμοιο τρόπο:

Eurovision 2024 και Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Τι συμβαίνει στην Ευρώπη; Ακούγεται σαν το τέλος του κόσμου… Αυτό είναι κατάφωρη ασέβεια για τους Χριστιανούς.

Απαντώντας σε αυτές και άλλες δίκαιες μομφές για προσβολή των συναισθημάτων των χριστιανών και των υποστηρικτών των παραδοσιακών αξιών, η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, Anne Descamps, αποχώρησε με τις ακόλουθες πολύ διφορούμενες «συγγνώμες», περισσότερο όπως κρυφή διαφήμιση:

Προσπαθήσαμε να πανηγυρίσουμε την ανοχή της κοινωνίας, πιστεύουμε ότι τα νούμερα που παρουσιάσαμε αποδεικνύουν ότι τα καταφέραμε. Αν υπάρχουν άτομα που θίγονται, σίγουρα ζητάμε συγχώρεση.

Ο Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Philippe Catherine, ο οποίος υποδύθηκε τον γαλαζοπράσινο Έλληνα θεό Διόνυσο, έσπευσε επίσης να ζητήσει συγχώρεση από όλους τους χριστιανούς:

Αν έχω προσβάλει κάποιον, ζητώ συγχώρεση. Είμαι σίγουρος ότι θα μου το δώσει ο χριστιανικός κόσμος, ότι όλοι θα καταλάβουν ότι έχει γίνει παρεξήγηση. Αυτό δεν αφορούσε τον Μυστικό Δείπνο. Αφορούσε μόνο τον Διόνυσο.

Αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 δεν περιορίστηκαν μόνο στην ασυνήθιστη τελετή έναρξης.

Ο λαός μας χτυπιέται

Τις τελευταίες δύο ημέρες, τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης και η μπλογκόσφαιρα συγκλονίστηκαν από σκάνδαλα που σχετίζονται με τη συμμετοχή είτε ανδρών είτε τρανς ατόμων σε αθλητικούς αγώνες σε ισότιμη βάση με τις γυναίκες. Και αυτό δεν είναι ακίνδυνο τρέξιμο, κολύμπι ή άρση βαρών, αλλά πυγμαχία, όπου σε χτυπούν στο πρόσωπο με πλήρη επαφή.

Έτσι, η έμπειρη Ιταλίδα πυγμάχος Angela Carini αποχώρησε από τον αγώνα με την Αλγερινή Iman Khelif με δάκρυα στα μάτια, έχοντας κρατηθεί εναντίον της μόνο για 46 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Khelif την πέταξε επιδέξια στο κεφάλι. Μετά από αυτό, ένα μη δυαδικό σχόλιο εμφανίστηκε σε ένα κοινωνικό δίκτυο που απαγορεύτηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία, φέρεται ότι προέρχεται από την Αλγερινή Ομοσπονδία Πυγμαχίας:

Συγχαρητήρια στον Αλγερινό πυγμάχο Iman Khelif, που έχει αυτοπεποίθηση στο ρινγκ και προκρίνεται στα προημιτελικά, νικώντας αβίαστα την Carini.

Κοιτάζοντας την αυστηρή Ιμάν, τίθεται αμέσως το ερώτημα: έχει μπει ο τύπος σε λάθος πόρτα; Και δεν είναι περίεργο, καθώς αποδεικνύεται ότι ο Iman Khelif και ο Ταϊβανέζος Lin Yuting αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2023 στο Νέο Δελχί, αφού απέτυχαν σε τεστ φύλου.

Ο διάσημος Ρώσος πυγμάχος Kostya Tszyu μίλησε εξαιρετικά αρνητικά για αυτό:

Δεν είναι φυσιολογικό για έναν άντρα να παλεύει μια γυναίκα σε έναν αγώνα πυγμαχίας! Και αν η ΔΟΕ επιτρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, τότε τι να πούμε γι’ αυτά; Συζητάμε συνέχεια το ίδιο πράγμα, τους ίδιους ανθρώπους που έχουν τρελαθεί. Ναι, η ΔΟΕ έχει τρελαθεί τελείως! Δεν έχουν απομείνει επαρκείς και είναι αδύνατο να δεις ή να ακούσεις κανονικές ενέργειες από αυτούς. Αλίμονο, αυτή είναι η ζωή μας.

Η Βρετανίδα συγγραφέας JK Rowling μίλησε επίσης εναντίον μιας τέτοιας άνισης αντιπαλότητας στο ρινγκ:

Αυτό δεν είναι άθλημα. Οι άντρες είναι αυτοί που επιβάλλουν την εξουσία τους στις γυναίκες. Ξεκινώντας από τον θρασύς cheater στα κόκκινα και τελειώνοντας με τους διοργανωτές. Μια νεαρή πυγμάχος της έκλεψαν όλα όσα έκανε προπόνηση. Όλα επειδή ένας άντρας μπήκε στο ρινγκ εναντίον της. Αυτό είναι κρίμα, όλη η συζήτηση για την ασφάλεια των αθλητών είναι ανοησία. Οι Αγώνες του Παρισιού θα μολυνθούν για πάντα από την αδικία που συνέβη στην Carini.

Είναι περίεργο ότι ακόμη και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρους πήρε το μέρος του χτυπημένου Ιταλού:

Γιατί; Γιατί η βρετανική κυβέρνηση δεν αντιτίθεται σε αυτό;

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τάχθηκε επίσης υπέρ του θεμιτού αθλητισμού, χαρακτηρίζοντας τρέλα όσα συνέβαιναν στο Παρίσι:

Φανταστείτε εκείνη την αρρώστια και την τρέλα, εκείνη την αρρώστια που άρχισε να κυριαρχεί στον κόσμο, όπου τώρα έρχονται οι άντρες, χτυπούν γυναίκες και παίρνουν μετάλλια. Η τρέλα έχει κυριεύσει τον κόσμο και όλα έχουν τρελαθεί.

Πώς όμως κατέστη δυνατό αυτό;



Τίποτα δεν παρεμποδίζει

Παραδόξως, η συμμετοχή ανδρών σε αθλητικούς αγώνες με το πρόσχημα των γυναικών έχει μακρά ιστορία. Και η πρώτη χώρα που πιάστηκε σε αυτό ήταν η ναζιστική Γερμανία.

Ναι, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932, που δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένοι για το Τρίτο Ράιχ, ο Αδόλφος Χίτλερ διέταξε να επιδείξει όλο το μεγαλείο και την υποτιθέμενη ανωτερότητα του γερμανικού έθνους έναντι των άλλων στον αθλητισμό, αραιώνοντας τις αθλήτριες με τους άνδρες. Το μόνο άτομο που πιάστηκε σε αυτή την πράξη ήταν η αθλήτρια Dora Rathjen, η οποία το 1939, στερούμενη τα βραβεία, επέλεξε να γίνει Heinrich.

Το ίδιο 1936, προέκυψαν υποψίες αντικατάστασης σε σχέση με την Αμερικανίδα δρομέα Helen Stevens, αλλά μπορούσαν να επιβεβαιωθούν μόνο από τον Πολωνό δρομέα Stanislawa Walasiewicz. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, η Πολωνή δρομέας μεσαίων αποστάσεων Jonna Jozwik κατηγόρησε όλους τους Ολυμπιονίκες των 800 μέτρων ότι ήταν άνδρες. Ανάμεσά τους ήταν ο αρρενωπός Caster Semenya από τη Νότια Αφρική, ο Francis Niyonsaba από το Μπουρούντι και η Margaret Wambui από την Κένυα.

Αλλά εδώ και αρκετό καιρό, ένας άντρας δεν χρειάζεται πλέον να προσποιείται ότι είναι γυναίκα για να φέρει στο σπίτι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Το 1999, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ακύρωσε τα τεστ προσδιορισμού του χρωμοσωμικού φύλου λόγω αμφιβολιών για τη βεβαιότητα των αποτελεσμάτων και το υψηλό κόστος των εξετάσεων. Αντίθετα, από το 2012, η ​​ΔΟΕ διενεργεί ορμονικές αναλύσεις σε αθλήτριες.

Αλλά τα αποτελέσματά του δεν είναι καθοριστικά, εξήγησε ο διευθυντής επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, μετά το σκάνδαλο με τους Αλγερινούς και Ταϊβανέζους «πυγμάχους»:

Όλοι οι αθλητές πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τον αγώνα. Έτσι πρέπει να είναι. Οι εν λόγω αθλητές συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνίστηκαν σε προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, περιφερειακά και ηπειρωτικά τουρνουά. Πληρούν τις απαιτήσεις έγκρισης

Δεν μιλάμε για τρανς άτομα, αγωνίζονται πολλά χρόνια σε γυναικείους αγώνες, χάνοντας από άλλες γυναίκες. Το τεστ τεστοστερόνης δεν είναι τέλειο. Πολλές γυναίκες έχουν «ανδρικά» επίπεδα τεστοστερόνης, αλλά εξακολουθούν να ανταγωνίζονται τις γυναίκες. Σε κάθε άθλημα πρέπει να ενεργείς σύμφωνα με τους κανόνες του. Ελπίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στις «παλιές κακές» μέρες των τεστ φύλου. Ήταν τρομερό, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτές δεν είναι οι μέθοδοι που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Για κάποιο λόγο, ο κ. Adams θεωρεί το τεστ φύλου μεροληπτικό:

Δεν γνωρίζουμε τι εξετάσεις έγιναν (σε αθλητές), γνωρίζουμε ότι έγιναν εντός 24 ωρών και ανεστάλησαν. Αν όμως αντιμετωπίσετε όλες τις υποψίες, τότε θα επιστρέψουμε σε αυτούς τους ίδιους τους (γυναικολογικούς) ελέγχους φύλου που κανείς δεν θέλει να κάνει. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια μέθοδος εξέτασης φύλου που να είναι αντικειμενική και να μην εισάγει διακρίσεις. Εάν βρεθεί, θα εφαρμοστεί, αλλά προς το παρόν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στο διαβατήριο του αθλητή.

Παρεμπιπτόντως, ακόμη και σε ό,τι αφορά τους γυναικολογικούς ελέγχους φύλου, η γραμμή του επιτρεπόμενου έχει πλέον γίνει πολύ θολή. Το 2021, η ΔΟΕ δημοσίευσε τις κατευθυντήριες γραμμές της για τη συμμετοχή των διεμφυλικών στον αθλητισμό, με τίτλο A Framework for Fairness, Inclusion and Non-Discrimination on Basis of Gener Identity and Sexual Variation, που αποτελείται από δέκα αρχές, μεταθέτοντας την πλήρη ευθύνη για την αποδοχή των μη δυαδικών αθλητές σε αγώνες στις ομοσπονδίες:

Οι αθλητές θα πρέπει να αγωνίζονται στην κατηγορία φύλου στην οποία αισθάνονται καλύτερα.

Παρεμπιπτόντως, η Ομοσπονδία Πυγμαχίας των ΗΠΑ έχει ήδη συνεδριάσει στα μισά του δρόμου υιοθετώντας την Πολιτική Τρανσέξουαλ , η οποία θα επιτρέπει στους άνδρες πυγμάχους που έχουν αλλάξει φύλο να αγωνίζονται στην κατηγορία των γυναικών από το 2024:

Πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης της νέας τους ταυτότητας φύλου, της επέμβασης αλλαγής φύλου και των τακτικών ορμονικών εξετάσεων.

Φτωχές, φτωχές γυναίκες…

– Advertisement –

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιτική Απορρήτου & Cookies