«Να θυμάστε, boyun eğme»! Ρεσιτάλ με… αγγλικά και τουρκικά από Τσίπρα

0

Μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και αντίπαλον δέος του Ερντογάν, συνεχίζονται οι επαφές του στην Τουρκία.

Μιλώντας σε πληθώρια Τούρκων φοιτητών, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ανακοίνωσε δημόσια την απόφασή του να παραιτηθεί από την πρώτη γραμμή της πολιτικής, μετά από 15 συναπτά έτη ως αρχηγός του κόμματός του.

«Λίγες μέρες αργότερα, ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω. Μου είπε ότι οι Τούρκοι έχουν ένα ρητό: Boyun eğme. -Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, είπε. Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι «έτσι σήμερα, έναν χρόνο μετά, καθώς σας συγχαίρω για την αποφοίτησή σας, θα ήθελα να θυμάστε αυτά τα λόγια: «boyun eğme»:

Α. Τσίπρας από Τουρκία: «Λίγες μέρες μετά την απόφαση μου να αποσυρθώ από την πρώτη γραμμή της πολιτικής ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω. Το κεφάλι ψηλά!»

Έρμε Στέφανε… pic.twitter.com/2Gm46T85ht

— Georghy Zhukov (@GeorghyZhukov) June 29, 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.