Nations League, Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Φώτη-σε με Ιωαννίδη στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς – Πρεμιέρα με νίκη

0

Nations League: Πρεμιέρα με το… δεξί έκανε η Εθνική Ελλάδας στην League B της διοργάνωσης επικρατώντας στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς 3-0 της Φινλανδίας με πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο διεθνής φορ του Παναθηναϊκού πιστοποίησε για μία ακόμα φορά πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, σκόραρε δις και οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στην πρώτη της νίκη στον Β’ Όμιλο αλλά και στη League Β, έπειτα από τρεις παρουσίες στην League C.

Ο Φώτης Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ στο 23’ εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Χραντέτσκι, ο Κάλμαν στο 37’ «πλήγωσε» την ομάδα του με το αυτογκόλ που σημείωσε και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού «σφράγισε» τη νίκη στο 76’ με όμορφη κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Έτσι, η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον όμιλο και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 3 βαθμούς, όσους έχει και η Αγγλία που επικράτησε εκτός έδρας 2-0 της Ιρλανδίας. Μάλιστα, η τελευταία είναι η επόμενη αντίπαλη της εθνικής ομάδας, το απόγευμα της Τρίτης (10/09) στο Δουβλίνο.

Αρκετά… μουδιασμένη ξεκίνησε την αναμέτρηση η εθνική ομάδα. Οι Έλληνες διεθνείς προσπαθούσαν στα πρώτα λεπτά να βρουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή που η Φινλανδία έδειχνε να είναι καλύτερη στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία του Βλαχοδήμου.

Μάλιστα, στο 12ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν οι Λουντ και Καμάρα συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Άντμαν, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δοκάρι της ελληνικής εστίας.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Εθνική Ελλάδας ευτύχησε να προηγηθεί, εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος του Χραντέτσκι. Ο τερματοφύλακας της Φινλανδίας έκανε λάθος κοντρόλ μέσα στην περιοχή, ο Φώτης Ιωαννίδης… παραμόνευε, έκλεψε τη μπάλα και σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, δεν είχαν καλές συνεργασίες στο τελευταίο… κομμάτι της επίθεσης και στο 37’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα γι’ αυτούς, εν αντιθέσει με την ελληνική ομάδα. Έπειτα από τρομερή συνεργασία των Ιωαννίδη και Τσιμίκα, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και ο Κουλιεράκης με πλασέ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της εθνικής μας ομάδας.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, η Φινλανδία αναζήτησε τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βλαχοδήμου με στόχο τη μείωση του σκορ, αλλά στο 43’ ο Μαυροπάνος έβαλε την κόντρα στην απειλή του Κάλμαν, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Πέλκας σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ελλάδα άγγιξε το τρίτο γκολ όταν ο Ιωαννίδης με ωραίο γύρισμα σημάδεψε το δοκάρι του Χραντέσκι. Η Εθνική μας απείλησε και στο 52’ όταν ο Τσιμίκας γύρισε την μπάλα από αριστερά όμως η φινλανδική άμυνα σταμάτησε την προσπάθεια του Πέλκα από κοντά.

Στο 65’ μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας ο Χρήστος Ζαφείρης, ο οποίος επέλεξε να εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη και όχι τη Νορβηγία.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε τελειώσει εκεί όμως αφού στο 76ο λεπτό βρήκε και τρίτο γκολ, ξανά με τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Πλέον η Εθνική Ομάδα στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της Τρίτης (10/9, 21:45) απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Σιώπης), Μάνταλος (65’ Ζαφείρης), Μπακασέτας (77’ Βαγιαννίδης), Χατζηγιοβάνης (46’ Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (77’ Παυλίδης)

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέσκι, Πέλτολα, Ιβάνοβ, Χόσκονεν, Καμαρά (82’ Γουάλτα), Άντμαν (62’ Κέσκινεν), Λουντ (62’ Γένσεν), Σούλερ (45’ Νισίλα), Σταχλ, Γκάλβεζ, Κάλμαν (62’ Πογιάνπαλο)

– Advertisement –

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.