Ολέξι Αρεστόβιτς: «Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να ενωθούν σε μία χώρα και να δημιουργηθεί ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας»

«Αυτή τη στιγμή σκοτωνόμαστε σαν μαϊμούδες με μαχαίρια και οι Δυτικοί μας χειροκροτούν»

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Ολέξι Αρεστόβιτς, δήλωσε ότι Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να ενωθούν σε μία χώρα και να οικοδομηθεί ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας.

Προτείνει μάλιστα και την από κοινού υποβολή αγωγής κατά της Δύσης, προφανώς για να απαιτηθούν αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν οι δύο χώρες εξαιτίας της.

«Τώρα θα σκοτωθούμε ο ένας από τον άλλον κατά εκατοντάδες, δεκάδες χιλιάδες, για την Αβντίιβκα και άλλες πόλεις και γιατί;

Τι παίρνουμε από αυτό Ρωσία και Ουκρανία; Τι κερδίζουμε χάνοντας 20 χιλιάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε επαρχιακά κέντρα και από τις δύο πλευρές;

Τι πετύχαμε με την ιστορική έννοια;

 Μας αρέσει που οι θείοι από τις περιφερειακές επιτροπές της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, στέκονται γύρω μας και χειροκροτούν βλέποντας δύο μαϊμούδες με μαχαίρια να χοροπηδούν ο ένας πάω στον άλλον;

Και γιατί χρειάζεται αυτό; Ο Β.Πούτιν πρέπει να έρθει και να πει:

“Αγαπητοί φίλοι. Ας κάνουμε ειρήνη μαζί σας. Αλλά θα το ολοκληρώσουμε με έναν ιδιαίτερα δύσκολο τρόπο: θα υποβάλουμε ομαδική αγωγή εναντίον της Δύσης”.

Η Δύση μας χρωστάει τα πάντα! Πιστέψτε με. Πρέπει να πούμε στη Δύση ότι το ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας δεν λειτουργεί και πρέπει να οικοδομήσουμε ένα νέο σύστημα ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πλευρές».

Ο Α.Αρεστόβιτς είπε επίσης ότι «δεν υπάρχουν πλέον εφεδρείες πρόθυμες να πολεμήσου για την Ουκρανία, αφού δεν μπορεί να υποσχεθεί παρά μόνο μί ζωή β’ κατηγορίας για τους πολίτες της υπό τους ολιγάρχες και τους διεφθαρμένους πολιτικούς».

Πηγή pronews

Τα σχόλια είναι κλειστά.