Σίκινος: Αγωνία για τις δύο τουρίστριες που αγνοούνται – Φόβος ότι εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο σημείο

0

Οι γυναίκες, ηλικίας 64 και 73 ετών εξαφανίστηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ενώ είχαν πάει για πεζοπορία.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις δύο Γαλλίδες τουρίστριες που αγνοούνται στη Σίκινο. Οι γυναίκες, ηλικίας 64 και 73 ετών εξαφανίστηκαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ενώ είχαν πάει για πεζοπορία.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο δήμαρχος του νησιού, Βασίλης Μαράκης, ο οποίος είπε ότι μία εκ των δύο είχε στείλει από το κινητό της τηλέφωνο φωτογραφία στον ιδιοκτήτη του καταλύματος όπου διέμενε, την Παρασκευή το πρωί, στην οποία φαινόταν να έχει πέσει στο έδαφος, όμως τόνισε ότι μόνο από το μήνυμα δεν μπόρεσαν οι Αρχές να εντοπίσουν τις συντεταγμένες του σήματος του τηλεφώνου, αλλά μόνο να συμπεράνουν ότι βρισκόταν στην ευρύτερη νότια περιοχή του νησιού.

«Την ημέρα που βγήκαν για πεζοπορία επικρατούσε ακραία ζέστη και σήμερα που ασχολούμαστε με τον εντοπισμό τους, φυσούν δυνατοί άνεμοι», είπε ο κύριος Μαράκης, προσθέτοντας: «Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι. Δεν γνωρίζουμε καν αν οι δύο πεζοπόροι βγήκαν για περίπατο μαζί ή χώρια. Πάντως χτενίζουμε αδιάκοπα την περιοχή και στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από τη Σύρο, αλλά και εθελοντές, έχουμε χωριστεί σε ομάδες», ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι οι δύο αγνοούμενες έχουν εγκλωβιστεί σε σημείο που δεν είναι εύκολα ορατό εξαρχής».

Στο μήνυμα που έστειλε στον ιδιοκτήτη του καταλύματος που έμενε η μία από τις δύο τουρίστριες, έγραφε: «έχω παραπατήσει, έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά», ενώ συνόδευε το μήνυμά της με μία φωτογραφία της όπου φαινόταν ξαπλωμένη ανάσκελα στο έδαφος.

Ο Ηλίας Γαβανάς, ο οποίος επικοινώνησε τελευταίος με την τουρίστρια, μιλώντας στον ANT1 είπε: «προσπάθησε να επικοινωνήσει το πρωί μέσω Whats Up 5:50, εγώ το είδα 7:20 την πήρα πίσω τηλέφωνο, της έστειλα μήνυμα, γιατί προφανώς οποιοσδήποτε παίρνει εκείνη την ώρα κάποια ανάγκη έχει, δεν μου απάντησε ποτέ και κατάφερα να επικοινωνήσω μαζί της με τηλέφωνο μέσω Whats Up 8:20, δυστυχώς δεν μιλούσε αγγλικά, μόνο γαλλικά προσπαθούσε να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και μου έστειλε μια φωτογραφία της ότι έχει πέσει».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «της έστειλα μήνυμα να μου στείλει τη θέση της στο google maps, δεν μου απάντησε ποτέ και μετά δυστυχώς καταλάβαμε ότι το τηλέφωνο της έκλεισε, γιατί τα μηνύματα δεν πήγαν».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.