Τεχνολογικό σοκ – Γιατί το ασύμμετρο χτύπημα του Ισραήλ στον Λίβανο πλήττει ανεπανόρθωτα … τη Δύση και τις ΗΠΑ
Πρώτο θύμα από το χτύπημα στον Λίβανο θα είναι … οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αναλυτές
Μια σειρά εκρήξεων που φέρεται να περιλάμβανε συσκευές κατασκευασμένες στην Ταϊβάν, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, σημειώθηκε στον Λίβανο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια παγκοσμίως.
«Η χρήση κινητών τηλεπικοινωνιακών συσκευών ως όπλα θα προκαλέσει τρόμο και φόβο σε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο Marc Ostwald, επικεφαλής οικονομολόγος της ADM Investor Services International, στο Sputnik.
«Αυτό μπορεί να μειώσει τη ζήτηση», εξήγησε αναδεικνύοντας μια διαφορετική πτυχή της φονικής επιχείρησης της Mossad.
Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση του Λιβάνου απέδωσε την επίθεση στο Ισραήλ, κατηγορώντας το Τελ Αβίβ για ευθεία πράξη τρομοκρατίας.
Λόγω της σχεδόν «άνευ όρων υποστήριξης» που παρέχουν ορισμένες δυτικές χώρες στο Ισραήλ, μερικές εξ αυτών θα πληγούν με τρόπους που δεν φανταζόμαστε , δήλωσε ο Hasan Abdullah, αναλυτής και ερευνητής στο Global Security and Strategy Institute.
Πρώτο θύμα από το χτύπημα στον Λίβανο θα είναι … οι ΗΠΑ
«Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο έλλειμμα εμπιστοσύνης στους πελάτες τους, κυρίως λόγω της πολύ στενής συνεργασίας με το Ισραήλ», ανέφερε ο Abdullah στο Sputnik.
Οι ΗΠΑ εδώ και καιρό είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών αναγκών, προς τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου, σημείωσε ο αναλυτής, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες εκρήξεις θα μπορούσαν να αποξενώσουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο από τους δυτικούς παραγωγούς.
Προηγουμένως, ο ερευνητής Mehmet Rakipoglu και ο στρατιωτικός αναλυτής Alexei Leonkov δήλωσαν στο Sputnik ότι δεν απέκλειαν την αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση στον Λίβανο.
Την Τετάρτη, το Intercept ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός είχε εξετάσει τη δυνατότητα τοποθέτησης βομβών με απομακρυσμένη ενεργοποίηση σε φανιμομενικά «αθώες» συσκευές από τη δεκαετία του 1960.
Ο Abdullah υποστήριξε ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί τελικά να στραφούν σε ρωσικές, κινεζικές ή τουρκικές εταιρείες τεχνολογίας, φοβούμενες ότι η αμερικανική εμπλοκή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.
Ο Ostwald και ο Abdullah πιστεύουν ότι μπορούν να ληφθούν διάφορα μέτρα για να σταματήσουν οι κρυφές επιθέσεις με βόμβες, ξεκινώντας από τη διερεύνηση των διαδικασιών παραγωγής και καταλήγοντας στην ανάπτυξη διεθνών εποπτικών φορέων για την παρακολούθηση της παραγωγής και της προμήθειας.
– Advertisement –