«Θερίζουν» κορονοϊός και λοιμώξεις! «Μετά τις γιορτές αναμένεται να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών» προειδοποιεί ο Τζανάκης

Το αδιαχώρητο συνεχίζει να επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς «θερίζουν» οι ιογενείς λοιμώξεις

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ιογενείς λοιμώξεις που προσβάλλουν μεγάλους και μικρούς το τελευταίο διάστημα.

Το αδιαχώρητο συνεχίζει να επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς «θερίζουν» οι ιογενείς λοιμώξεις.

Βήχας, υψηλός πυρετός, λοιμώξεις του αναπνευστικού, στρεπτόκοκκος και κορωνοϊός ταλαιπωρούν γιορτινές μέρες τα παιδιά, με τους γονείς τους να τρέχουν στα εφημερεύοντα.

Αντιβιώσεις και εισπνεόμενα φάρμακα στην πρώτη ζήτηση και άρχισαν να πιέζονται και τα φαρμακεία.

Ο κ. Τζανάκης μίλησε για τις λοιμώξεις.

«Υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορωνοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές συνήθως ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί στον απαραίτητο εμβολιασμό τους, που θα τους προφύλασσε από αυτή τη νοσηλεία και την εισαγωγή στο νοσοκομείο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης: «Αν είχε γίνει το εμβόλιο μπορεί να είχαμε λιγότερες μολύνσεις, περίπου 50% κάτω αλλά σίγουρα θα είχαμε ένα ποσοστό εισαγωγών πολλές φορές πιο κάτω, σε ένα ποσοστό 60-70% να γλιτώναμε τις νοσηλείες.

Για τον κορωνοϊό ανέφερε: «Καθημερινά γίνονται περίπου 1λ.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κατέληγαν στο νοσοκομείο πιθανότατα αν δεν συνταγογραφούντο τα αντιικά για τον κορωνοϊό. Τον Νοέμβριο αυτές οι συνταγές ήταν περίπου 300. Οι θερμοκρασίες είναι καλές, αλλά συγχρωτιζόμαστε αυτή την εποχή όπου πάμε. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αναπτυχθούν και να μεταδοθούν οι ιοί σε μεγάλη κλίμακα. Αναμένεται μετά τις γιορτές να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών και θα πρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν. Όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες καλό είναι όλταν βγουν από το σπίτι να φορέσουν μάσκα».

Πηγή pentapostagma

Τα σχόλια είναι κλειστά.