Το Ισραήλ σκότωσε διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης – Ιράν: «Θα το πληρώσετε»

Ο Μουσαβί κατείχε τον βαθμό του υποστράτηγου και ήταν επικεφαλής της μονάδας υποστήριξης της μονάδας αντίστασης στη Συρία

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι δολοφονήθηκε ένας από τους κορυφαίους συμβούλους τους στη Συρία κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή Σιτ Ζαϊνάμπ στην ύπαιθρο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μουσαβί κατείχε τον βαθμό του υποστράτηγου και ήταν επικεφαλής της μονάδας υποστήριξης της μονάδας αντίστασης στη Συρία, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει» για τη δολοφονία του.

Ο Μουσαβί ήταν ένας από τους αξιωματούχους που βρίσκονταν πολύ κοντά στον υποστράτηγο και διοικητή των ειδικών δυνάμεων αλ-Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί.

Νωρίτερα σήμερα το Ιράν απέρριψε τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι drone που εξαπολύθηκε από τα δικά του εδάφη έπληξε δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών στον Ινδικό Ωκεανό.

Το Πεντάγωνο δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι το σκάφος Chem Pluto, υπό σημαία Λιβερίας, το οποίο ανήκει σε ιαπωνική εταιρία και το διαχειρίζεται ολλανδική εταιρία, επλήγη σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ινδίας.

«Αυτές οι επαναλαμβανόμενες κατηγορίες απορρίπτονται ως αβάσιμες», δήλωσε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, προσθέτοντας ότι αντ’ αυτού θα πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες στις ΗΠΑ για τον ρόλο τους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Πηγή pronews

Τα σχόλια είναι κλειστά.