Τραπεζικοί «τριγμοί»: Καταργούνται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, αγωνία για το μέλλον

GREECE 24 LOGOΔεν υπάρχει σταθερότητα, καμία επένδυση, καμία ανάπτυξη στις περισσότερες τράπεζες – και είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας

Η κατάρρευση τριών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ – η First Republic Bank, η Silicon Valley Bank και η Signature Bank – σηματοδότησε μερικές από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στο τραπεζικό σύστημα από το 2008, με ειδικούς να κάνουν λόγο για «τα πιο ζοφερά χρόνια»!

Ως απόρροια αυτής της κατάστασης, οι παγκόσμιες τράπεζες καταργούν τις περισσότερες θέσεις εργασίας από κάθε άλλο τομέα στον πλανήτη, συγχωνεύονται και, κατά πολλούς όλο αυτό οδηγεί στην συγχώνευση σε μία Ύπερ-Τράπεζα!

Μία νέα έκθεση των  Financial Times  δείχνει ότι είκοσι από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου κατήργησαν 61.905 θέσεις εργασίας το 2023, μια κίνηση για την προστασία των περιθωρίων κέρδους σε μια περίοδο υψηλών επιτοκίων εν μέσω πτώσης στις συναλλαγές και στις πωλήσεις μετοχών και χρεών.

«Δεν υπάρχει σταθερότητα, καμία επένδυση, καμία ανάπτυξη στις περισσότερες τράπεζες – και είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Lee Thacker, ιδιοκτήτης της εταιρείας έρευνας κεφαλαίων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Silvermine Partners.

Οι FT σημειώνουν ότι τα στοιχεία και η ανεξάρτητη αναφορά της δεν περιελάμβαναν μικρότερες περικοπές περιφερειακών τραπεζών, υποδεικνύοντας ότι η συνολική απώλεια θέσεων εργασίας θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη!!!

Η πιο σημαντική περικοπή από οποιαδήποτε μεμονωμένη τράπεζα ήταν η UBS της Ελβετίας.

Η Morgan Stanley μείωσε τις θέσεις εργασίας κατά 4.800, η ​​Bank of America κατά 4.000, η ​​Goldman Sachs κατά 3.200 και η JPMorgan Chase κατά 1.000. Συνολικά, η Wall Street έκοψε 30.000 εργαζόμενους φέτος.

Ο Gaurav Arora, παγκόσμιος επικεφαλής ανάλυσης ανταγωνιστών στη Coalition, προειδοποίησε: «Αναμένουμε ότι το πλήρες έτος 2024 θα είναι η συνέχεια της ιστορίας του 2023. Βλέπουμε τις τράπεζες να γίνονται πιο συντηρητικές».

ΠΗΓΗ: https://www.el.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.