Αφού δεν γίνονται εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κασελλάκης προχωράει σε αλλαγές οργάνων και γνωστών προσώπων

0

Αφού δεν προχώρησε η εκ νέου διαδικασία για εσωκομματικές εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες και την κατάσταση στα χέρια του και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό σχετικά με τα πρόσωπα και τα όργανα του κόμματος

Ανασχηματισμό λοιπόν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και στα πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις «κλειδιά» φέρνουν οι εξελίξεις στο συνέδριο του κόμματος.

Αναλόγως με τις τοποθετήσεις και τις ισορροπίες, που διαμορφώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, αναμένεται να ανακατευτεί η τράπουλα εντός των κομματικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γίνεται λόγος για συλλογική παραίτηση στην Πολιτική Γραμματεία. Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού επικαλέστηκε σημερινές δηλώσεις της κας Κασσιμάτη. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση να εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή άρα και νέα Πολιτική Γραμματεία δεν πέρασε από το συνέδριο.

Τώρα, σύμφωνα πάντα με το MEGA αναμένεται ανασχηματισμός στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά και στην Κοινοβουλευτική ομάδα.

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο:

-Ράνια Σβίγκου

-Γιώργος Βασιλειάδης, αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο πρόσωπα αυτά ενώ συμπορεύτηκαν με τον κ. Κασσελάκη, αλλά στο συνέδριο πήραν την θέση του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρθηκε από το MEGA.

Όσον αφορά στην Κοινοβουλευτική ομάδα:

-ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται σε διάσταση με την ηγεσία του κόμματος μετά την στάση του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, και χθες τάχθηκε υπέρ της πρότασης Παππά-Φάμελλου

-ο Γιώργος Τσίπρας που στήριξε την πρόταση και ήταν εκείνος που έθεσε θέμα ηγεσίας πριν από το συνέδριο

Επίσης πέραν των προαναφερομένων τα πρόσωπα με τα οποία συγκρούεται η ηγεσία Κασσελάκη είναι:

-η Όλγα Γεροβασίλη, για προφανείς λόγους

-ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος σύμφωνα με το ACTION θεωρείται υπονομευτής

-ο Χρήστος Σπίρτζης

Ευνοημένος τέλος σύμφωνα με το MEGA βγαίνει ο Νίκος Παππάς , με την πρόταση που κατέθεσε και πέρασε από το συνέδριο. Αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο κόμμα και να είναι ο ρυθμιστής τω πράγματων.

Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΕΡΤ

Την αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του και πως ο ίδιος βγήκε ενισχυμένος μετά τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μεταφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω της συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Με «Λουδοβίκειο» τόνο ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε «προφανώς έχω βγει ενισχυμένος» σημειώνοντας πως οι σύνεδροι φώναζαν «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη». Και συνέχισε με αλαζονικό ύφος: «Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, αν χρειαστεί να ξανακερδίσω θα ξανακερδίσω». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η δήλωσή του πως «το πιο εύκολο θα ήταν να πάμε σε εσωκομματικές εκλογές και να τις κέρδιζα με 90%».

Ωστόσο ήδη από το πρωί της επόμενης μέρας του συνεδρίου οι ενστάσεις αρκετών στελεχών ήταν πολλές και σε κάποιες περιπτώσεις έρχονται σε αντιδιαστολή με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος βγήκε σήμερα να πει πως βγήκα “λαβωμένος” απλά δεν παρακολούθησε το συνέδριο», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε πως οι αμφισβητίες του ήταν πολύ λίγοι .

«Κυρίαρχη εκτίμηση είναι η εκτίμηση των μελών και αυτήν ήταν πως φτάνει πια, ο Στέφανος είναι ο πρόεδρος μας. Υπό την ηγεσία του προέδρου θα πάμε στις επόμενες εκλογές. Έχουμε ξεκάθαρή εντολή για αλλαγές και να πάω στις επόμενες εκλογές», είπε ακόμη.

«Δεν μας είχε ενημερώσει ο Τσίπρας. Σέβομαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου , νομίζω ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο , χιλιάδες μέλη που έχουν ιδρώσει την φανέλα θα έπρεπε να το να ακούσουν αυτοπροσώπως», ανέφερε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.