Ανησυχία στον ΠΟΥ – εξετάζει τις περιπτώσεις θανάτων από εμετό – νέα μυστηριώδη ασθένεια

0

Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου προσπαθούν να βρουν την αιτία μιας μυστηριώδους ασθένειας που άφησε πίσω της τέσσερις ανθρώπους νεκρούς στη Νιγηρία από κρίση εμετού.

Με συμπτώματα που περιλαμβάνουν πυρετό, έμετο και κοιλιακό πρήξιμο, περισσότεροι από 150 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί από την ασθένεια.

Μέχρι στιγμής, η μυστηριώδης ασθένεια φέρεται να έχει εντοπιστεί μόνο στο Σοκότο, στα βορειοδυτικά της χώρας, και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νιγηρίας με επικεφαλής τον Δρ. Jide Idris είπε ότι μια ομάδα ταχείας αντίδρασης έχει σταλεί στην περιοχή.

«Το NCDC ανέπτυξε μια Εθνική Ομάδα Ταχείας Αντίδρασης για να συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας για περαιτέρω διερεύνηση και απάντηση σε αυτό το περιστατικό. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί συνολικά 164 ύποπτα κρούσματα», ανέφερε.

Επιβεβαιώνοντας ότι μεταξύ των ύποπτων κρουσμάτων καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι, η πλειονότητα των ασθενών είναι παιδιά ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και 13 ετών, αναφέρει η Mirror.

Ο Δρ Idirs συνέχισε: «Δύο ύποπτα περιστατικά λαμβάνουν επί του παρόντος περίθαλψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Uthman Dan Fodio στο Σοκότο και ένα περιστατικό πήρε εξιτήριο λόγω βελτιωμένων συμπτωμάτων.

Τέσσερα άλλα ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Isa, ενώ περίπου 130 περιστατικά λαμβάνουν επίσης περίθαλψη είτε στα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είτε κατ’ οίκον νοσηλεία στην πληγείσα LGA (περιοχή τοπικής αυτοδιοίκησης).

πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.