Αντιδρούν προς το παρόν Αντώνης Σαμαράς και 53 βουλευτές της ΝΔ με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια

0

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι αντιδράσεις αυτές και η αρνητική στάση των διαφωνούντων βουλευτών της ΝΔ διατηρηθούν μέχρι και την ψηφοφορία

Το ερωτηματικό παραμένει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, 53 βουλευτές λένε –προς το παρόν– «όχι» επί της αρχής στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ, 63 στελέχη είναι θετικά και 42 βρίσκονται υπό σκέψη, δηλώνοντας «ίσως», σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Ενόσω παραμένουν οι αντιδράσεις στο «στρατόπεδο» της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε τροχιοδεικτική βολή κατά του νομοσχεδίου, μιλώντας από τη Μεσσηνία.

Παράλληλα, ήταν δηκτικός στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δυνατότητας αποχής Υπουργών και βουλευτών που διαφωνούν με το επικείμενο νομοσχέδιο.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία, η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη γι’ αυτό το ζήτημα κι εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας», τόνισε. Τέλος, διερωτήθηκε: «Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους Υπουργούς και στους βουλευτές να απέχουν;».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.