Απολύθηκαν ως ανεπαρκείς τρεις δικαστές με απόφαση του Αρείου Πάγου

0
Με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκαν ως ανεπαρκείς λόγω καθυστερήσεων.

Την πόρτα της εξόδου από τη Δικαιοσύνη έδειξε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε τρεις δικαστές, οι οποίοι απολύθηκαν ως ανεπαρκείς, λόγω καθυστερήσεων.

Συγκεκριμένα, με απόφασή της η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε την οριστική απόλυση τριών δικαστών, από τους οκτώ, που παραπέμφθηκαν για ανεπάρκεια.

Παράλληλα, τρεις ακόμα παραιτήθηκαν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ σε ένα δικαστή επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Συνολικά, είχαν παραπεμφθεί 8 δικαστές και εισαγγελείς με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Συγκεκριμένα, εκτός υπηρεσίας βρίσκεται πλέον λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων Πρωτοδίκης, ο οποίος επί σειρά ετών καθυστερούσε εκατοντάδες υποθέσεις που είχε «χρεωθεί», με αποτέλεσμα να του αφαιρεθούν ακόμη 635 υποθέσεις, οι οποίες ανατέθηκαν σε συνάδελφους του.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η οριστική απόλυση Εφέτη για κατ’ εξακολούθηση αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας.

Ο δικαστής προκάλεσε επεισόδιο σε σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να κληθούν αστυνομικοί, με τους οποίους ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση.

Επίσης, σε έναν ειρηνοδίκη ορίστηκε χρηματικό πρόστιμο αποδοχών τριών μηνών, ενώ ακόμη τρεις παραιτήθηκαν πριν η Πειθαρχική Ολομέλεια ολοκληρώσει την ακροαματική διαδικασία, όπου θα εξετάζονταν οι υποθέσεις τους.

Ως προς τον ειρηνοδίκη, η απόφαση για την παραμονή του στην υπηρεσία ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ ομόφωνα κρίθηκε πως θα πρέπει να του επιβληθεί πρόστιμο, καθώς μέσα σε δυο χρόνια είχε δημοσιεύσει μόνο 12 αποφάσεις, ενώ του είχαν αφαιρεθεί 32 δικογραφίες.

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.