Χιλιάδες Γερμανοί αγρότες απαιτούν φθηνή ενέργεια και προειδοποιούν με… lockdown την κυβέρνηση Σολτς

0

Στη Γερμανία οι αγρότες έχουν βγει στους δρόμους και προετοιμάζονται για κινητοποίηση ανεπανάληπτη όπως λένε, την ερχόμενη Δευτέρα ή για να το πούμε καλύτερα προειδοποιούν την κυβέρνηση Ο.Σολτς με lockdown καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν την ακρίβεια που η κυβέρνηση του, όπως λένε, έφερε.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος των αντιδράσεων που παραδόξως δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσω ενημέρωσης.

Παρόμοιες εξελίξεις αναμένονται και σε Γαλλία και Ισπανία όπου και εκεί οι αγρότες πλέουν τα μένεα κατά των κυβερνητικών αποφάσεων.

🔊 … music

Massive protests are being carried out by farmers in Germany against the government on January 8th.

The farmers in Germany are protesting due to unfair taxes and practices being carried out by the government.

Why don’t we ever see this on the news?

🚨🚨🚨 pic.twitter.com/RNrYaDy35u

— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) January 3, 2024

From 5 days ago. The media is afraid to show any footage of the protesting farmers in Germany. But we must share it. They are vital to our food supply. pic.twitter.com/HhgJEfQdUg

— Ryan Gerritsen🇨🇦🇳🇱 (@ryangerritsen) January 3, 2024

Συνοπτικά, οι περιπετειώδης διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2024 της Γερμανίας, που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, έρχεται να καλύψει με περικοπές και πολιτικές λιτότητας μια δημοσιονομική τρύπα 17 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε από τα lockdown και τις κυρώσεις στην Ρωσία που όμως εκτόξευσαν τις τιμές κάθε είδους στην Γερμανία σε συνδυασμό με τα χρήματα που δίνονται στην Ουκρανία, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ένα ποσό της τάξης των 900 εκατ. ευρώ καθ΄ έτος,  που αναλογεί σε 21 λεπτά ανά λίτρο diesel το οποίο έχει αξιοποιηθεί από Γερμανούς αγρότες.

Το ποσό δεν είναι αμελητέο, αφού σύμφωνα με οικονομολόγους, μια μέση ενίσχυση στην Γερμανία, για μια εκμετάλλευση η οποία τοποθετείται στις εκτατικές καλλιέργειες, χάνει περίπου 3,886 ευρώ, μια κτηνοτροφική μονάδα χάνει περίπου 3.238 ευρώ,  ενώ 935 ευρώ αναλογούν σε μια αμπελουργική εκμετάλλευση και 1.052 ευρώ σε έναν οπωρώνα.

Πέρα από την επιστροφή, ο προϋπολογισμός προβλέπει την κατάργηση της απαλλαγής φόρου στα αγροτικά οχήματα, όλα αυτά υπό τον μανδία των… φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών.

Σε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων βρίσκεται η Γερμανία, με την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου να σηματοδοτεί ημερομηνία κλιμάκωσης των διαδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν με αφορμή την κατάργηση της αντίστοιχης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, αλλά λαμβάνουν πλέον μια κοινωνικά διευρυμένη απήχηση.

Ήδη τα συνδικάτα και οι ενώσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των οδικών μεταφορών έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να συμμετέχουν στην εβδομάδα κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Γερμανική Ένωση Αγροτών, ενώ και οι εργαζόμενοι στο πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ετοιμάζονται για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 8 Ιανουαρίου.

Δεν αποκλείεται δηλαδή, την ερχόμενη εβδομάδα, τρακτέρ, φορτηγά και πλήθος κόσμου να κατακλύσουν το Βερολίνο, σε μια ύστατη προσπάθεια να ανασκευάσει η Bundestag το κομμάτι των περικοπών στην επιστροφή του ΕΦΚ αγροτών, όταν τις επόμενες ημέρες ξεκινήσει η επιμέρους εφαρμογή του «φρένου χρέους» στο οποίο συμφώνησε νωρίτερα τον Δεκέμβριο  ο κυβερνητικός συνασπισμός.

⚡️ ⚠️ 𝐌𝐀𝐒𝐒𝐈𝐕𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐓𝐄𝐒𝐓 🪧 Germany: A nationwide farmers protest is awaited if the government will not withdraw from their idea of introduce a vehicle tax for agricultural vehicles (diesel taxes).

From January 8th the protests will really start! The farmers in… pic.twitter.com/1WJtEayQAg

— {Matt} $XRPatriot (@matttttt187) January 3, 2024

«Φτάνει πια, τα σχέδια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας πρέπει να ακυρωθούν», σχολίασε στις παραμονές της πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών, Γιόαχιμ Ρούκβιντ στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter).

Η εβδομάδα δράσης πρόκειται να κορυφωθεί με μια μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου.

Πάντως η έκρυθμη κατάσταση στα αγροτικά κέντρα της Γερμανίας, δεν αφήνει ασυγκίνητους τους κυβερνητικούς παράγοντες τόσο σε ομοσπονιακό επίπεδο όσο και στα επιμέρους κρατίδια.

Ο Σβεν Σούλτζε, υπουργός Οικονομίας της Σαξονίας-Άνχαλτ με τους Χριστιανοδημοκράτες προέβλεψε πρόσφατα στην εφημερίδα «Bild», πως «υπάρχει η απειλή μιας φρικτής έναρξης του νέου έτους» και φαίνεται να δικαιώνεται με βάση τον προγραμματισμό των αγροτικών συλλόγων για κινητοποιήσεις.

I think it’s worth asking why the mainstream media remains silent on the massive farmer and blue collar uprising in Germany. pic.twitter.com/0djBogizo2

— Ian Miles Cheong (@stillgray) January 3, 2024

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις που ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου, κατά τις οποίες η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο αποκλείστηκε από τρακτέρ, οι αγρότες παραμένουν σε θέση μάχης σε διάφορα κρατίδια της χώρας, ενώ προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες ακόμα και σε μπλόκα και αποκλεισμούς δρόμους. Χαρακτηριστική ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας στο Βερολίνο, στις 22 Δεκεμβρίου όταν γέμισε με κοπριά το οδόστρωμα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου, τέσσερεις ημέρες νωρίτερα είχε επαναληφθεί η ίδια κίνηση μπροστά από την Στήλη της Νίκης στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.