Χιλιάδες στρέμματα στη Θεσσαλία παραμένουν κάτω από το νερό – Σε απόγνωση οι κάτοικοι

0

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη Θεσσαλία, μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias και οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί αισθάνονται ξεχασμένοι από την Πολιτεία

Με χωριά «φαντάσματα» μοιάζουν πολλά από τα χωριά της Θεσσαλίας που ακόμα και σήμερα είναι ανήμπορα να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Μήνες μετά το πέρασμα των κακοκαιριών Daniel και Elias που άφησαν πίσω τους τεράστιες ζημιές οι κάτοικοι των χωριών αυτών προσπαθούν να επιβιώσουν. «Έχουν εγκαταλειφθεί τα χωριά, άλλοι φεύγουν και τα μαγαζιά μας ερημώνουν» είναι μερικά από τα λόγια των πλημμυροπαθών στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες στρέμματα γης παραμένουν κάτω από τα νερά της Λίμης Κάρλα.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Open, 180.000 στρέμματα γης μαζί με υποδομές και γεωργικά μηχανήματα παραμένουν κάτω από τεράστιο όγκο νερού, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους τοπικούς παραγωγούς.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Η αγωνία των κατοίκων για το μέλλον τους είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους μιας και κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί πως θα επιστρέψουν πίσω στην ζωή που είχαν, λίγους μήνες πριν το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Πλέον ο κίνδυνος ορισμένα από τα μεγαλύτερα χωριά στον θεσσαλικό κάμπο να ερημώσουν είναι ορατός.

«Τα υπόλοιπα 15 σπίτια είναι άδεια. Περιμένω, ακόμα και με αυτήν τη θερμοκρασία, άνθρωπο να μου φτιάξει το καλοριφέρ» είπε κάτοικος του Σωτηρίου. «Στο στρατόπεδο και κάτω, τα χωράφια είναι μέσα στο νερό. Τώρα, τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρω, γιατί αρκετοί απ’ αυτούς ζούσαν από τα χωράφια τους» συμπλήρωσε κάτοικος του Στεφανοβίκειου.

Σημειώνεται ότι η αποστράγγιση των νερών από τη λίμνη Κάρλα προς τον Παγασητικό Κόλπο συνεχίζεται, αλλά γίνεται με αρκετά αργούς ρυθμούς γεγονός που εντείνει ακόμα περισσότερο το μέγεθος της καταστροφής στην Θεσσαλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.