Χωρίς αποτέλεσμα η επιχείρηση αλλαγής στάσης των διαφωνούντων βουλευτών της ΝΔ για τα ομόφυλα

0

Αμετακίνητοι φαίνεται να παραμένουν οι διαφωνούντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών παρά το πολύωρο «μασάζ» κυβερνητικών στελεχών

Χωρίς απτά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το δεύτερο «γαλάζιο φροντιστήριο», διάρκειας τρεισήμιση ωρών, στους βουλευτές της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην οδό Πειραιώς.

Δεκάδες βουλευτές είχαν σπεύσει να στείλουν το μήνυμα πριν προσέλθουν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, ότι ναι μεν συμμετέχουν στο «γαλάζιο φροντιστήριο» για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν την άποψή τους για την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Όπως και χθες κατά τη διάρκεια της πρώτου «γαλάζιου φροντιστηρίου», οι διαφωνούντες βουλευτές και σήμερα δεν ήραν τις επιφυλάξεις τους.

Παραμένουν ανένδοτοι λέγοντας πως υπάρχουν ιδιαιτερότητες που θα πρέπει η κυβέρνηση να δει. Ειδικότερα, αναφέρονται στο θέμα της τεκνοθεσίας και των παιδιών που μπορούν να βρεθούν στη λίστα για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Κατά την ενημέρωση, ο Θάνος Πλεύρης έθεσε νομικά ζητήματα για τον γάμο, επικεντρώνοντας κυρίως στην ανάγκη να μην υπάρξει γάμος ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά, καθώς αυτό ρυθμίζεται ήδη από το αστικό δίκαιο.

«Πιστεύω και οι δικές μου απόψεις θα ακουστούν» δήλωσε προσερχόμενος ο Θάνος Πλεύρης.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θωμαΐς Οικονόμου δήλωσε ότι μένει η υιοθεσία των παιδιών με την οποία διαφωνεί.

Προβληματισμένη δήλωσε και η βουλευτής Μαριλένα Σουκούλη.

Ο Βασίλης Γιόγιακας δήλωσε αμετακίνητος στη θέση του κατά του νομοσχεδίου.

Παραμάνει στην ξεκάθαρη θέση του κατά του νομοσχεδίου ο Στράτος Σιμόπουλος.

Δεν προσήλθε στην ενημέρωση-μασάζ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθώς και πολλοί άλλοι βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, γίνονται κινήσεις να συνασπιστούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν προκειμένου να καταθέσουν πρόταση επέκτασης του σύμφωνου συμβίωσης, ώστε να καλύψει και τα υπάρχοντα παιδιά.

Εκτιμήσεις αναφέρουν πως περίπου 50 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν αποστάσεις από την κυβερνητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ωστόσο, πολλοί βουλευτές εξακολουθούν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν μπορεί να χαρτογραφηθεί η εικόνα των διαφωνούντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.