Διπλή επίθεση με πυραύλους σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

0

Στόχος επίθεσης των Χούθι έγινε αυτή τη φορά ελληνόκτητο πλοίο, το οποίο πλέει υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, στην Ερυθρά Θάλασσα

Νέος συναγερμός σήμανε στα ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας, ύστερα από επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, που πλέει υπό σημαία νήσων Μάρσαλ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με δύο πυραύλους μέσα σε διάστημα 20 λεπτών στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοικτά της Υεμένης, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας, Ambrey.

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εταιρείας για τη νέα επίθεση των Χούθι.

Οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα έχουν προκαλέσει διεθνή προβληματισμό στην παγκόσμια ναυτιλία, υποχρεώνοντας τις εταιρείες να αλλάξουν τα δρομολόγια πλοίων, τα οποία είναι πλέον υποχρεωμένα να κάνουν τον διάπλου της Αφρικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος των μεταφορών και την τιμή των προϊόντων.

Στελέχη της αγοράς προειδοποιούν για τον κίνδυνο σημαντικών ανατιμήσεων σε προϊόντα που εισάγονται από την Ασία αλλά και για πιθανές ελλείψεις ειδικά σε πρώτες ύλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.