Εφημερία στο «Γ. Γεννηματάς»: Στοιβαγμένοι δεκάδες ασθενείς σε φορεία

0

Με «εμπόλεμη ζώνη» παρομοιάζουν οι γιατροί την κατάσταση στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσίαζε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας, κατά την τελευταία γενική εφημερία.

«Είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να… χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν» δηλώνει η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

«Κάθε 4 ημέρες τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας γεμίζουν εκ περιτροπής με τέτοιες εικόνες που αποδεικνύουν περίτρανα πως η κυβέρνηση έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ασφάλεια του λαού μας και των υγειονομικών. Κι ενώ αυτές τις εικόνες τις γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός “εμπορίας” της Υγείας, του “καλά κάναμε και κλείσαμε τα νοσοκομεία” και το σινάφι του, αρνούνται όπως και οι προκάτοχοί τους, να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και άνοιγμα των νοσοκομείων» τονίζει.

Η ίδια προσθέτει πως «είναι μια εικόνα που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Πολιτικές εναρμονισμένες με τη λογική πως η υγεία του λαού μας είναι κόστος και βαρίδι του κρατικού προϋπολογισμού, για αυτό και δεν διστάζει να στοιβάζει τους ασθενείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που πια ασφυκτιούν. Αυτές τις πολιτικές ακολουθούν και ακολούθησαν αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είτε μόνοι τους, είτε στις μεταξύ τους συνεργασίες, ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.