Ελ. Βενιζέλος: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους – Επιβάτες επιχείρησαν να κρυφτούν στις τουαλέτες

0

”Συνέχεια και ανάλυση προηγούμενου δημοσιεύματος”
Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών έκανε έκτακτη αναγκαστική προσγείωση.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, στις 15:23, προσγειώθηκε εκτάκτως στο Ελ. Βενιζέλος» η πτήση της αεροπορικής εταιρείας EGYPT AIR.

Είχε αναχώρηση από το Αεροδρόμιο του Καίρου με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στη Λιβύη, όμως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης και μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης του αιτήθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στο «Ελ. Βενιζέλος».

Στο αεροπλάνο επέβαιναν εκατόν έντεκα επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Μετά από συνεννόηση του εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα και λόγω της επιμονής άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους έως ότου αναχωρήσει εκ νέου για τον αερολιμένα της Βεγγάζης, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, με την συνοδεία αστυνομικών της Υπηρεσίας μας και υπαλλήλων ασφαλείας του αερολιμένα.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πύλης αναμονής επιβίβασης του αερολιμένα όπου και παρέμειναν μέχρι τις 20:00 οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους στο αεροσκάφος.

Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω αίθουσα, τέσσερις εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στην χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα που υπήρχε στο σημείο, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και αυτοί στο αεροσκάφος.

Επιπλέον αναφέρεται ότι ένας εκ των αφιχθέντων επιβατών αιτήθηκε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε από τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αερολιμένα, μετά το πέρας της οποίας επιβιβάστηκε και αυτός στο αεροσκάφος.

Αργά το βράδυ και μετά την αλλαγή του πληρώματος στο αεροσκάφος, αναχώρησε, με προορισμό τον αερολιμένα της Βεγγάζης.

πηγή: https://www.cnn.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.