Ερωτηματικά για υπόθεση με κρυπτονομίσματα στην δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

0

Πιο περίπλοκη αποδεικνύεται η υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου

Αλλάζει τα δεδομένα η συσκευή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που βρέθηκε στο σπίτι του Μπάμπη Κούτσικου, σε συνδυασμό με το τετράδιο στο οποίο έγραφε ποιοι και πόσα του χρωστούσαν.

Οι Αρχές είχαν βρει μέσα στην οικία του 31χρονου μηχανή εξόρυξης bitcoin, ένα μηχάνημα αρκετά κοστοβόρο και περίπλοκο το οποίο έκανε «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων.

Επειδή έχει μεγάλο κόστος η όλη διαδικασία με τα κρυπτονομίσματα, φέρεται να προσέγγιζε άτομα με το πρόσχημα την απόκτηση χρημάτων. Έπαιρνε κάποια χρήματα για να αγοράσει τον εξοπλισμό και να τον στήσει, είτε έπαιρνε χρήματα για να τους δώσει τα κρυπτονομίσματα, όπως αναφέρει το MEGA.

Πλέον έρευνες στρέφονται προς και αυτή την κατεύθυνση με το οικονομικό κίνητρο να παραμένει ως το νούμερο ένα για τη δολοφονία του 31χρονου, με κατηγορούμενο τον 50χρονο κρεοπώλη ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ειδικοί αναλύουν τον τρόπο που λειτουργεί. Εξηγούν πως το μηχάνημα αυτό είναι ικανό να λύνει δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις, έχει ενσωματωμένα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα και φέρνει μικρά ή μεγάλα κέρδη στον κάτοχό του.

Την μικρή αυτή συσκευή που συνδέεται μέσα από εφαρμογή σε τηλέφωνα και υπολογιστές μπορεί κανείς να την προμηθευτεί κυρίως από site του εξωτερικού. Η αξία της ανάλογα με τις αποδόσεις μπορεί να φτάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Το κόλπο του Μπάμπη με τη SIM

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στο Μεσολόγγι μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά το κινητό και την καραμπίνα που είχε ο Μπάμπης, εκείνο το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Αμφότερα τα αντικείμενα αναμένεται να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για το τι συνέβη τελικά το βράδυ που ο Μπάμπης βρήκε τραγικό θάνατο. Χθες το βράδυ (25/01), όμως, ο κρεοπώλης προέβη σε ακόμη δύο περίεργες κινήσεις, οι οποίες προκαλούν ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος έχει καταγραφεί από κάμερα να πετάει σκουπίδια σε κάδους που βρίσκονται μπροστά από το νοσοκομείο Μεσολογγίου και ουσιαστικά στην γωνία του σπιτιού του, καθώς μένει σε στενό δίπλα από το νοσοκομείο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι πέταξε σκουπίδια επειδή καθάρισε το σπίτι του.

Το ερώτημα είναι γιατί βιάστηκε να πετάξει τα σκουπίδια μέσα στην νύχτα και γιατί δεν το άφησε για την επόμενη μέρα το πρωί που θα έφευγε για την δουλειά του.

Νωρίτερα, στις 21:41 ακριβώς, εντοπίζεται για 11 ολόκληρα λεπτά στην περιοχή Λυόμενα. Σε ερώτηση των αστυνομικών τι έκανε στην περιοχή, απάντησε ότι χρειάστηκε να πάει εκεί για την φυσική του ανάγκη.

Το σπίτι του από την περιοχή είναι πέντε λεπτά απόσταση, ίσως και λιγότερα. Παρ’ όλ’ αυτά προτίμησε να τρέξει στα χωράφια από το να πάει στο σπίτι του. Σε αυτές τις δύο κινήσεις θεωρούν οι αστυνομικοί ότι κρύβονται τα μυστικά για το όπλο και το κινητό.

Το ενδεχόμενο να «έλυσε» ο κρεοπώλης την καραμπίνα

Τέλος, εξετάζεται από την αστυνομία εάν «έλυσε» την καραμπίνα του Μπάμπη και τα κομμάτια της, δηλαδή την κάνη και τη λαβή και τα πέταξε σε διαφορετικά σημεία. Το «λύσιμο» του όπλου, όπως λέγεται στη γλώσσα των κυνηγών, μπορεί να γίνει σε ελάχιστα λεπτά από κάποιον που ξέρει από κυνηγετικά όπλα.

Το κόλπο του Μπάμπη με πρώην σύντροφό του και την κάρτα SIM

Σε άλλη μία σημαντική εξέλιξη, έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαπίστωσαν ότι ο αριθμός του κινητού του τηλεφώνου είχε εκδοθεί σε στοιχεία της πρώην συντρόφου του Μπάμπη Κούτσικου, με την οποία διατηρούσε δεσμό πριν από έξι χρόνια.

Οι αρχές εντόπισαν τη γυναίκα, η οποία πλέον βρίσκεται στη Ρόδο. Προς διευκόλυνση της υπόθεσης τής υπέδειξαν να μεταβεί στο κατάστημα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της οποίας ήταν συνδρομητής και να αιτηθεί την έκδοση νέας κάρτας SIM του τηλεφωνικού αριθμού του Μπάμπη Κούτσικου, που παρέμενε στο όνομά της.

Η γυναίκα το έπραξε και παρέδωσε στους αστυνομικούς το αντίγραφο της κάρτας SIM του κινητού του πρώην συντρόφου της. Η κάρτα μεταφέρθηκε αμέσως στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου και κατέστη δυνατόν να ανακτηθούν κρίσιμα στοιχεία με τις συνομιλίες του Μπάμπη Κούτσικου, αλλά και το στίγμα που εξέπεμπε το βράδυ της εξαφάνισής του.

Πού στρέφονται οι έρευνες – «Κλειδιά» ο εντοπισμός του όπλου και του κινητού

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αρχές την περιοχή του Μεσολογγίου, προκειμένου να εντοπίσουν το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Κούτσικου, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το κινητό του 31χρονου, πλέον η αστυνομία αναζητά:

1. Το κινητό του Μπάμπη συνδέθηκε εκείνη την ημέρα στο διαδίκτυο ενώ ήταν στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη.

2. Αναζητούν τον λόγο της σύνδεσής του.

3. Το κινητό δεν εκπέμπει από την πόλη του Μεσολογγίου γιατί είναι κλειστό όμως.

4. Πραγματοποιούνται έρευνες μέσα στην πόλη γιατί θεωρούν ότι ο κρεοπώλης κάπου πέταξε το κινητό του.

5. Είναι δύσκολο να βρεθεί γιατί περιβάλλεται από αλουμίνιο και δεν το πιάνει το μηχάνημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA.

Κρεοπώλης: «Δεν είδα καν αν είχε πάνω του (ο Μπάμπης) το κινητό τηλέφωνο»

Μάλιστα, η ανακρίτρια όταν μίλησε με τον κρεοπώλη ρώτησε για το κινητό του Μπάμπη κι αυτός απάντησε:

-50χρονος: Το κινητό μου το είχα ξεχάσει στο σπίτι επειδή έφυγα βιαστικά. Την κόκα κόλα την είχα πάρει μαζί μου και την έδωσα στον Μπάμπη. Μπορεί για πλάκα να είχα πει στους άλλους να μην παίρνουν τα κινητά μαζί όταν κάνουν κάτι παράνομο επειδή καταγράφουν τις κινήσεις τους», ισχυρίστηκε ο 50χρονος κρεοπώλης στην απολογία του, τονίζοντας πως δεν είχε δει εάν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο ο 31χρονος.

-Ερώτηση: Πώς εξηγείτε τη συνεδρία που ξεκίνησε ο Μπάμπης στο διαδίκτυο στις 20.37, ενώ βρισκόταν στο αμάξι του, και τελείωσε στις 23.49;

-50χρονος: Εγώ δεν το είδα, δεν είδα καν αν είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό του Μπάμπη συνδέθηκε εκείνη την ημέρα στο διαδίκτυο, ενώ ήταν στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη. Οι Αρχές αναζητούν τον λόγο της σύνδεσής του, ωστόσο το κινητό δεν εκπέμπει από την πόλη του Μεσολογγίου, γιατί είναι κλειστό.

Πραγματοποιούνται έρευνες μέσα στην πόλη γιατί θεωρούν ότι ο κρεοπώλης κάπου πέταξε το κινητό του, με τις Αρχές να σημειώνουν πως είναι δύσκολο να βρεθεί γιατί περιβάλλεται από αλουμίνιο και δεν το πιάνει το μηχάνημα.

Τα «σημάδια» και οι ιστορίες για θαμμένους θησαυρούς

Ο κατηγορούμενος κρεοπώληςανέφερε πως ο άτυχος Μπάμπης ήταν ένας από εκείνους που έψαχναν για θησαυρούς στην Αιτωλοακαρνανία. Όπως είπε, μάλιστα ήθελε να αγοράσει ένα ακριβό μηχάνημα για να μην κάνει ανασκαφές στα τυφλά.

Η Ελένη Ασημακοπούλου επισκέπτεται το χωριό του Αγίου Γεωργίου, που το 2011 βρέθηκε στο επίκεντρο, όταν ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής εντοπίστηκε νεκρός στον Εύηνο ποταμό. Οι δικοί του άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να πιστεύουν ότι ο 57χρονος δολοφονήθηκε επειδή είδε και άκουσε πράγματα που δεν έπρεπε, κοντά σε αυτό το εκκλησάκι.

Οι παράνομες ανασκαφές κοντά σε αυτό το εκκλησάκι συνεχίζονται τις τελευταίες δεκαετίες με αμείωτη ένταση, νύχτες, ακόμα και μέρα – μεσημέρι. Ο θρύλος στην περιοχή αναφέρει πως κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κρύβονται σεντούκια με λίρες και χρυσός, πως κάποιοι κατάφεραν να βρουν στο παρελθόν μόνο ένα κομμάτι του θησαυρού.

Οι παράνομες ανασκαφές έχουν προκαλέσει στο παρελθόν ζημιές ακόμα και μέσα στο ναό. Ο φόβος κατά διαστήματα είναι διάχυτος στην περιοχή, με τους κατοίκους της να προσέχουν, όπως λένε, τις κινήσεις τους, για να μην μπουν σε δυσάρεστες περιπέτειες.

Το 2011 ο Κώστας Ζαχαρής εντοπίστηκε νεκρός σε χείμαρρο της περιοχής που καταλήγει στον Εύηνο. Οι στενοί συγγενείς του υποστηρίζουν ότι δολοφονήθηκε, όμως αρχικά ο θάνατος αποδίδεται σε πνιγμό και χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Μια σειρά από στόματα στην περιοχή άνοιξαν. Ο αδελφός του θύματος υποστηρίζει ότι ο Κώστας Ζαχαρής βοσκούσε πρόβατα και άθελά του, έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Αυτό, όπως πιστεύει, του στοίχισε τη ζωή.

Τα σενάρια στο πέρασμα των χρόνων για παράνομες ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν να πληθαίνουν, με τις καταγγελίες στην αστυνομία, να είναι διαδοχικές.

Δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατο του Κώστα Ζαχαρή, η δολοφονία του Μπάμπη στην Αιτωλοακαρνανία οδήγησε σε εφιαλτικούς συνειρμούς και σκέψεις βασανιστικές, με τις Αρχές να συνεχίζουν την έρευνα, για να πέσει άπλετο φως σε όλα όσα έγιναν.

Το MEGA βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου πολλές φορές έχει σκαφτεί η γύρω περιοχή από αυτό από χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλους.

«Αυτό το εκκλησάκι χρονολογείται από 1080μ.Χ και ήταν βυζαντινό μοναστήρι. Κατά καιρούς στο παρελθόν έσκαβαν συνέχεια, τώρα έχουμε ηρεμήσει. Στις γύρω περιοχές όμως ακόμα σκάβουν, γιατί υπάρχουν πολλά αρχαία», ανέφερε ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Η στιγμή που ο Μπάμπης έχει επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από εκείνο το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης. Ο ALPHA παρουσίασε φωτογραφικά ντοκουμέντα από την στιγμή που ο Μπάμπης επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη αλλά και από τη διαδρομή που επιλέγει ο 50χρονος.

Στο πρώτο φωτογραφικό ντοκουμέντο φαίνεται η στιγμή, και συγκεκριμένα τα πρώτα δευτερόλεπτα που έχει επιβιβαστεί ο Μπάμπης Κούτσικος στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη. Είναι 20:33 όταν ο 31χρονος κυνηγός βρίσκεται στη γειτονιά του και μπαίνει στο όχημα του κρεοπώλη και από τότε εξαφανίζεται.

Σύμφωνα με τον δεύτερο και τρίτο στιγμιότυπου που δείνει ο Alpha στις 21:28 στην οδό Ναυπάκτου φαίνεται το αυτοκίνητο και η κατεύθυνση που επιλέγει. Ενώ πλησιάζει στο σπίτι του αντί να στρίψει δεξιά εκείνος επιλέγει να στρίψει αριστερά και να κατέβει προς τη θάλασσα και μετά όταν ανεβαίνει στρίβει δεξιά για να αγοράσει το χαρτί κουζίνας να κάνει τη φασίνα στο σπίτι.

Μία νέα αποκαλυπτική φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας και το MEGA που δείχνει το τζιπ του κρεοπώλη τη στιγμή που απομακρύνεται από την περιοχή των «Λυομένων»

Στις 21:41 ο 50χρονος κρεοπώλης βρισκόταν στα Λυόμενα, ενώ 10 λεπτά αργότερα, στις 21:52, οι κάμερες τον εντοπίζουν σε σημείο προς το σπίτι του. Οι Αρχές ερευνούν τι έκανε ο κρεοπώλης εκείνα τα 10 λεπτά που μεσολάβησαν, μια πληροφορία που ακόμα παραμένει άγνωστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.