Η Αστυνομία μπλόκαρε την μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών προς το Υπουργείο Μακεδονίας

0

Νέα ένταση επικράτησε νωρίτερα μεταξύ αστυνομικών και των αγροτών που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τα αιτήματά τους

Περίπου 40 αγρότες από την Χαλκιδική ξεκίνησαν στις 9 το πρωί από τον κόμβο των Μουδανιών πορεία με τα τρακτέρ τους με στόχο να πάνε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι αγρότες της Χαλκιδικής ανησυχούν κυρίως για τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%.

Ωστόσο, στην εθνική Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, στην περιοχή Λάκκωμα οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο με κλούβα με αποτέλεσμα να μην τους αφήσουν να προχωρήσουν.

Τα τρακτέρ έκλεισαν αρχικά και τους δύο άξονες της οδού, προκαλώντας την διακοπή της κυκλοφορίας.

«Μας σταμάτησαν στο ύψος του Λακκώματος και μας είπαν ότι αν θέλουμε να παραδώσουμε το ψήφισμα στο Υπουργείο, θα πρέπει να πάμε με τα αυτοκίνητά μας και δίχως τρακτέρ. Έτσι, προχωρήσαμε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών», είπε στο grtimes.gr ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, Χρήστος Τσιπέλης.

Ωστόσο, οι αγρότες δεν το έβαλαν κάτω και άνοιξαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στην εθνική οδό και βρέθηκαν με τα οχήματά τους στα χωράφια επιθυμώντας να συνεχίσουν την πορεία τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.