Η αστυνομία στη Γαλλία συνέλαβε 18 διαδηλωτές-αγρότες με την δικαιολογία ότι προσπάθησαν να αποκλείσουν κεντρική αγορά

0

Η αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα στην Γαλλία καθώς αγρότες όπως ισχυρίζεται προσπάθησαν να αποκλείσουν την κεντρική αγορά τροφίμων στο Ρουνζίς

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα καθώς αγρότες προσπάθησαν να αποκλείσουν την κεντρική αγορά τροφίμων στο Ρουνζίς, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα πηγή στο αρχηγείο της αστυνομίας.

«Ο αποκλεισμός του Ρουνζίς είναι κόκκινη γραμμή. Δεκαοκτώ άτομα συνελήφθησαν βάσει των οδηγιών από το αρχηγείο της παρισινής αστυνομίας», δήλωσε αστυνομικός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έχει προειδοποιήσει πως ενώ οι διαμαρτυρίες των αγροτών στους αυτοκινητοδρόμους θα γίνουν ανεκτές, η αστυνομία δεν θα επιτρέψει στους αγρότες να αποκλείσουν αεροδρόμια ή την αγορά του Ρουνζίς, όπου προμηθεύονται φρέσκα τρόφιμα καταστήματα, σούπερ-μάρκετ και εστιατόρια της Γαλλίας και πέραν αυτής.

Η «πολιορκία του Παρισιού» από τους Γάλλους αγρότες συνεχίζεται, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ατάλ να κατευνάσει την οργή τους. Σε όλη τη Γαλλία, περίπου 10.000 διαδηλωτές εξακολουθούν να έχουν αποκλείσει περισσότερα από «100 σημεία», ανακοίνωσε ο Νταρμανέν.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών «σέβονται προς το παρόν τους κανόνες. Δεν είναι παραβατικοί», υποστήριζε νωρίτερα ο υπουργός, ο οποίος ωστόσο υπενθύμισε «τις κόκκινες γραμμές». Η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει» τους αγρότες να παραλύσουν το Παρίσι και τα περίχωρά του»

Ο υπουργός Γεωργίας Μαρκ Φεσνό αναμένεται στις Βρυξέλλες σήμερα το απόγευμα (31/1) «για μια σειρά συναντήσεων με στόχο την επιτάχυνση της αντιμετώπισης ευρωπαϊκών έκτακτων καταστάσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.