Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μαζική επίθεση με drone στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Qiryat Shemona στα σύνορα με τον Λίβανο.

0

Το Ιράν πιθανότατα έχει ήδη 5 πυρηνικά – το Ισραήλ θα απαντήσει με αεροπορικές επιδρομές F-35

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση κατά της στρατιωτικής του βάσης, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημίες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το κέντρο δέχεται επίθεση.

Νωρίτερα, πηγές της Χεζμπολάχ δήλωσαν ότι τρία μέλη της σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση κατά του αυτοκινήτου στην πόλη Γαντούριε στον νότιο Λίβανο.

Το Sky News Arabia έγραψε στα X media:

Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ: Δεν θα περιμένουμε άλλο για να καταλήξουμε σε διπλωματική λύση στο μέτωπο του Λιβάνου.

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε την έναρξη εντατικών εκπαιδευτικών ασκήσεων προσομοίωσης «εκτεταμένης μάχης» στη Μεσόγειο θάλασσα, κοντά στα σύνορα

με τον Λίβανο.

Ισραηλινός Στρατός: Για να προετοιμαστεί για το βόρειο πεδίο (σύνορα με τον Λίβανο), ο στόλος των εκτοξευτών πυραύλων του Ισραηλινού Ναυτικού ολοκλήρωσε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση αυτή την εβδομάδα.

Αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μεγάλης κλίμακας άσκηση του στόλου εκτοξευτών πυραύλων του Ισραηλινού Ναυτικού στη βόρεια περιοχή. Αυτή η άσκηση προσομοίωσε εκτεταμένες και πολυκλαδικές μάχες στο βόρειο ναυτικό πεδίο. Η άσκηση περιελάμβανε συνεργασία μεταξύ του στόλου των εκτοξευτών πυραύλων και της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένης μιας κοινής άσκησης με τη Μοίρα 193, η οποία χρησιμοποιεί ελικόπτερα Atalaf (AS-565 Panther).

Αυτός ο ελιγμός περιελάμβανε διάφορα εξασκημένα σενάρια, όπως: αντιμετώπιση drones, εκτέλεση εναέριας διάσωσης από πλοία και ανεφοδιασμό πυραυλικών πλοίων στη θάλασσα.

Οι Washington Times υποστηρίζουν ότι το Ιράν διαθέτει επί του παρόντος πυρηνικά όπλα και προτείνει ότι ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί σε δεκάδες μέχρι τον Μάιο.

Η ικανότητα του Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα αναγνωρίζεται ευρέως, αλλά η χώρα έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να τα κατασκευάσει επίσημα.

Μόλις το Ιράν ολοκληρώσει την κατασκευή των τριών πυρηνικών του αντιδραστήρων, θα μπορούσε να παράγει τέσσερα πυρηνικά όπλα το μήνα (48 το χρόνο).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν «σοβαρά» για την επέκταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν πέρα από τους νόμιμους μη στρατιωτικούς σκοπούς, ενώ η συνεργασία της Τεχεράνης «υπάρχει σοβαρά», δήλωσε την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.