Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας (CBN) άρει το εμπάργκο που είχε προηγουμένως επιβληθεί στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα εντός του τραπεζικού τομέα της χώρας

Το εμπάργκο, το οποίο είχε τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2021, περιορίζοντας τις συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα, άρθηκε επίσημα από τη ρυθμιστική αρχή του τραπεζικού κλάδου.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας (CBN) άρει το εμπάργκο που είχε προηγουμένως επιβληθεί στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα εντός του τραπεζικού τομέα της χώρας. Το εμπάργκο, το οποίο είχε τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2021, περιορίζοντας τις συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα, άρθηκε επίσημα από τη ρυθμιστική αρχή του τραπεζικού κλάδου.

Σε πρόσφατη ειδοποίηση της 22ας Δεκεμβρίου 2023, που απευθύνεται στις τράπεζες καταθέσεων χρημάτων (DMB), η κεντρική τράπεζα εξουσιοδότησε τις τράπεζες να επιτρέπουν στους πελάτες τους να συμμετέχουν σε συναλλαγές που αφορούν εξαιρετικά ασταθή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την αντιστροφή της προηγούμενης απαγόρευσης των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στη χώρα.

Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, η CBN έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για να προσφέρει κατευθύνσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υπό τη ρυθμιστική εποπτεία της σχετικά με τις τραπεζικές τους σχέσεις με τους VASP στη Νιγηρία.

Ενώ η πρόσφατη οδηγία επιτρέπει την επανέναρξη των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων για πελάτες, η απαγόρευση στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εμπλέκονται απευθείας σε δραστηριότητες που αφορούν εικονικά νομίσματα παραμένει σε ισχύ. Η κίνηση σηματοδοτεί μια αλλαγή προσέγγισης από τη CBN ως απάντηση στις εξελισσόμενες παγκόσμιες ρυθμιστικές τάσεις που περιβάλλουν ψηφιακά στοιχεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.