Η Ουκρανία καταρρέει σε όλο το μέτωπο – Οι Ρώσοι με 64 πυραύλους διαλύουν υποδομές

0
Η Ουκρανία θα παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί η σύγκρουση, αναπόφευκτη η ήττα

Η συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου Putin στον Αμερικάνο δημοσιογράφο Carlson, η οποία θα δημοσιευθεί στις 9 Φεβρουαρίου 2024 στη 01:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, πριν καν αποκαλυφθεί έχει πυροδοτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός της CIA αναφέρει ότι θα αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της ρωσοφοβίας στις ΗΠΑ και θα υποχρεώσει πολλούς αμερικανούς να εξετάσουν τις σχέσεις με την Ρωσία σε πιο ρεαλιστική βάση.

Εν τω μεταξύ η ετοιμοθάνατη Ουκρανία καταρρέει, η Ρωσία εξαπέλυσε με 64 πυραύλους την δεύτερη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο Κίεβο και άλλες πόλεις.

Η Ρωσία εξαπολύει δύο κύματα επιθέσεων, το πρώτο για να υπερφορτίσει την αεράμυνα και το δεύτερο για να αποτελειώσει τις υποδομές.

Όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν, η Ουκρανική αεράμυνα διαλύεται.

Ο ρωσικός στρατός σε όλο το μέτωπο προελαύνει…

Ακόμη και οι αμερικανοί χλευάζουν τον Biden τον αμερικανό Πρόεδρο που έλεγε τον Απρίλιο 2023 ότι ο Putin έχασε τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον Φεβρουάριο 2024 ο Biden δήλωσε δυστυχώς η Ουκρανία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Οι ρώσοι με 64 πυραύλους και drones διαλύουν την Ουκρανία – Ανίκανοι να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη δεύτερη μεγαλύτερη συνδυασμένη επίθεση με drone και πυραύλους του 2024.

Οι Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 64 drones και πυραύλους στην Ουκρανία:

20 drones Shahed 136/131.

29 πυραύλους κρουζ Kh-101/555/55.

4 πυραύλους κρουζ Kh-22.

3 πυραύλους κρουζ Kalibr.

3 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M.

5 πυραύλους εδάφους-αέρος S-300.

Η διοίκηση της πόλης του Κιέβου ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τουλάχιστον 24 από τους πυραύλους κρουζ Kh-101/555/55 στην πόλη του Κιέβου και κατέστρεψαν την οικιστική υποδομή σε αρκετές γειτονιές.

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη Kharkiv με πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 και πυραύλους κρουζ Kh-22 και επιβεβαίωσαν ότι δύο πύραυλοι που έπληξαν την πόλη του Kharkiv ήταν από τη Βόρεια Κορέα Kn-23 (Hwasong-11)

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επιπλέον υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ 3M22 Zircon στην πόλη του Κιέβου

Το πακέτο πυραυλικής επίθεσης είναι εμβληματικό του διαρκούς αγώνα εναέριας επίθεσης-άμυνας καινοτομίας-προσαρμογής στον οποίο συμμετέχουν η Ρωσία και η Ουκρανία.

Η ουκρανική αεράμυνα κατάφερε να καταρρίψει την πλειονότητα των πυραύλων κρουζ Kh-101/555/55 και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τους πυραύλους της σειράς Kh-101 και τα Shaheds για να αποσπάσουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας.

Αντίθετα, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατέρριψαν κανέναν από τους πυραύλους κρουζ Kh-22, τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M ή τους πυραύλους εδάφους-αέρος S-300.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να έχουν σχεδιάσει ειδικά αυτό το πακέτο κρούσης για να αποσπάσουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας με τα Kh-101 και τον συνδυασμό Shahed με την πρόθεση να βοηθήσουν τους άλλους πυραύλους να φτάσουν στους επιδιωκόμενους στόχους τους.

Οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές για χτυπήματα 3M22 Zircon είναι επίσης αξιοσημείωτες καθώς τα Zircons εκτοξεύονται συνήθως από πλοία του πολεμικού ναυτικού σε άλλα σκάφη ή παράκτιους στόχους, επομένως οι ρωσικές δυνάμεις ίσως προσάρμοσαν τους εκτοξευτές Zircon για να χτυπήσουν στόχους στην ενδοχώρα.

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται επιπλέον να έχουν ενσωματώσει βορειοκορεατικούς πυραύλους στα πακέτα κρούσης τους, τα οποία μπορεί να ήταν πιο δύσκολο για τις ουκρανικές δυνάμεις να εντοπίσουν και να καταρρίψουν.

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ουκρανικός στρατός επισημαίνει ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος προειδοποιεί πως οι Ουκρανοί κινδυνεύουν με σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.

«Παρά την υποστήριξή μας – της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών -, η Ουκρανία μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη όπλων και πυρομαχικών.

Ορισμένες οικονομικές δεσμεύσεις για τη στήριξη του Κιέβου από τη Δύση έχουν ήδη λήξει, ενώ άλλες χρειάζεται να παραταθούν.

Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες και το κόστος της ήττας του Κιέβου θα «ακυρώσουν» όλες τις επενδύσεις που οι δυτικές χώρες δωρητές στην Ουκρανία κάνουν τώρα» αναφέρει σε άρθρο του στη Wall Street Journal o Γερμανός καγκελάριος.

Επιπλέον, ο Scholz τονίζει ότι ΗΠΑ και ΕΕ αντιτίθενται σε κάθε προσπάθεια να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δεν πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία και δεν αναζητούμε καμία αντιπαράθεση μαζί της» τονίζει ο Scholz, αναφέροντας πως ΗΠΑ και ΕΕ θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια να σύρουν το ΝΑΤΟ στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να διασφαλίσουν «την αποτελεσματικότητα της συλλογικής άμυνας και ασφάλειας».

Ως παράδειγμα, τόνισε τη συμμόρφωση των κρατών του ΝΑΤΟ με το κριτήριο της δαπάνης του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα καθώς και τα σχέδια της Γερμανίας να αναπτύξει μια ταξιαρχία μάχης στη Λιθουανία.

Borrell (ΕΕ) σε Ουκρανούς: Δεν έχω μαγικό ραβδί για να σας φέρουμε περισσότερες οβίδες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξαντλήσει τα αποθέματα όπλων της και δεν έχει μαγικό ραβδί για να μεταφέρει περισσότερες οβίδες στο Κίεβο υποστήριξε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell

«Χρειάζεστε περισσότερα και πρέπει να δώσουμε περισσότερα, αλλά δεν έχω μαγικές ικανότητες.

Δεν έχω μαγικό ραβδί.

Οι δυνατότητες της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ αδύναμες» τόνισε μιλώντας στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Rada o Borrell.

Όπως είπε ο Borrell, η Ουκρανία έχει ήδη λάβει όλες τις οβίδες που ήταν αποθηκευμένες στις αποθήκες των κρατών- μελών της Ε.Ε.

Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για τεράστια έλλειψη πυρομαχικών και οβίδων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναφέροντας ενδεικτικά ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τρεις φορές περισσότερα πυρομαχικά κάθε μέρα.

Εν τω μεταξύ και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radoslav Sikorski αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση των Ουκρανών λόγω της έλλειψης βλημάτων και του συντριπτικού πλεονεκτήματος της Ρωσίας στο πυροβολικό.

«Είναι μια δραματική κατάσταση. Η Ουκρανία έχει έλλειψη πυρομαχικών. Όταν ήμουν στο Κίεβο, μου εξήγησαν ξεκάθαρα πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στη δύναμη κρούσης μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού» τόνισε ο Πολωνός ΥΠΕΞ.

Η Δύση και ειδικά η Ευρώπη δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την Ρωσία στον στρατιωτικό τομέα.

Η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία δεν είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τη ρωσική, είναι εμφανής η έλλειψη πυρομαχικών, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον επικεφαλής της Ε.Ε. διπλωματία, Josep Borrell.

«Η κλίμακα της σύγκρουσης και η χρήση του πυροβολικού από τη Ρωσία έχει φτάσει σε ένα επίπεδο για το οποίο, ας είμαστε ειλικρινείς, οι ευρωπαϊκές αποθήκες και η αμυντική βιομηχανία δεν ήταν έτοιμες.

Υποφέρουμε πραγματικά από έλλειψη βλημάτων και ο κύριος στόχος, φυσικά, είναι ότι η έλλειψη οβίδων δεν μετατρέπεται ποτέ σε πλεόνασμα οβίδων».

Νωρίτερα, ο Kuleba είπε ότι εάν σταματήσει η προμήθεια δυτικών όπλων, οι Ουκρανοί «θα πολεμήσουν με φτυάρια».

Έτσι σχολίασε τα λόγια του Συντονιστή Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ότι η βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο έχει σταματήσει: τα χρήματα έχουν εξαντληθεί προτού το Κογκρέσο εγκρίνει το αίτημα για νέα κονδύλια.

Η Ουκρανία θα παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί η σύγκρουση, αναπόφευκτη η ήττα.

Η Ουκρανία θα αναγκαστεί να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση, δήλωσε ο αναλυτής Jan Ludvik σε συνέντευξή του στην τσεχική πύλη Forum 24.

«Εάν η Δύση δεν είναι έτοιμη να προμηθεύσει όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τότε η Ουκρανία έχει μια επιλογή: να συνεχίσει να πολεμά ή να παραδώσει στη Ρωσία εδάφη», πιστεύει ο ειδικός.

Κατά τη γνώμη του, θα είναι πολύ δύσκολο για το Κίεβο να συνεχίσει τις εχθροπραξίες, καθώς το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας δεν είναι συγκρίσιμο σε ικανότητα με τον ρωσικό αμυντικό τομέα.

Η Ουκρανία θα υποστεί αναπόφευκτα ήττα εν μέσω έλλειψης όπλων και πυρομαχικών, σημείωσε ο Jan Ludvik.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία, επομένως η ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία δεν θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο αδιέξοδο για την Ουκρανία.

πηγή: https://www.bankingnews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.