Η Ουκρανία κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη – Ποιες επιχειρήσεις μπήκαν στο στόχαστρο

0
Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία της Ιβάν Σαββίδη, περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak

Στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ελληνορώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του Kiriyaki, προχωρά η Ουκρανία, λόγω των σχέσεών του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστήριο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας έκανε δεκτή την αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, σύμφωνα με το ουκρανικό μέσο https://kyivindependent.com/.

Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή.

Το καλοκαίρι του 2023, η Trap Aggressor της δεξαμενής σκέψης StateWatch συμπεριέλαβε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μεταξύ 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.

Ποιες επιχειρήσεις μπήκαν στο στόχαστρο.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία της Ιβάν Σαββίδη, περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις πιο ισχυρές στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine.

Η κατασχεθείσα επιχείρηση απασχολεί περίπου 200 άτομα.

Ο Σαββίδης ίδρυσε τον Όμιλο Agrokom, ο οποίος διαθέτει εργοστάσια επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος, εγκαταστάσεις θερμοκηπίου και ένα εργοστάσιο ανθρακούχου νερού.

Ήταν μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου από το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, στενά συνδεδεμένος με τον πρόεδρο Vladimir Putin.

Σημειώνεται πως ο κ. Σαββίδης έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης κατά της απόφασης.

πηγή: https://www.bankingnews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.