Η ρωσική πρεσβεία τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια

0

Η Ρωσία δεν ξεχνά τον κορυφαίο διπλωμάτη της, ο οποίος εξελίχθηκε στον εμβληματικό ηγέτη του ελληνικού έθνους

Με την ευκαιρία της Ημέρας του Pώσου Διπλωματικού Υπαλλήλου, η οποία εορτάζεται στις 10 Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας τίμησαν τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, που έχει ταφεί στη Μονή Πλατυτέρας στο νησί της Κέρκυρας.

«Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας είναι ένας εξαιρετικός διπλωμάτης, υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και ο πρώτος ηγεμόνας της ανεξάρτητης Ελλάδας», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στην σχετική ανακοίνωση της.

Το δυστύχημα είναι ότι οι νεοέλληνες κυβερνώντες, λησμονούν τον Ιωάννη Καποδίστρια. Λογικό. Κάθε σύγκριση μαζί του, είναι συντριπτική και προκαλεί θλίψη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις 11 Φεβρουαρίου είναι τα γενέθλια του Έλληνα Κυβερνήτη και Pώσου Διπλωμάτη Iωάννη Kαποδίστρια, με τη σκέψη στους ακαδημαϊκούς κόλπους της Eλλάδας να γίνει η 11η Φεβρουαρίου η αντίστοιχη γιορτή των Eλλήνων διπλωματών, η «Hμέρα του Έλληνα Διπλωμάτη».

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες, στις 27 Ιανουαρίου το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια πρωτοστάτησε σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας σε αίθουσα της ΛΑΕΔ, όπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού κατά την ομιλία του επισήμανε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτιστικής Διπλωματίας ιδρύθηκε στην Ουψάλα πάνω στα πρότυπα του μεγάλου αυτού Διπλωμάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.