Η Τουρκία βομβαρδίζει αμάχους στη Συρία – 80 επιδρομές σε πολιτικές υποδομές, καταγγέλλουν οι Κούρδοι

0

«Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, οι κάτοικοι δεν μπορούν επίσης να αντλήσουν πόσιμο νερό», τονίζει ο SDF

Οι Κούρδοι του SDF, κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βομβαρδίζει σκοπίμως μη στρατιωτικές υποδομές και εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας σε περιοχές που ελέγχουν στη βορειοανατολική Συρία.

«Εξήντα τρεις τοποθεσίες βομβαρδίστηκαν σε περισσότερες από 80 αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας – με μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη – κατά τις οποίες επλήγησαν κυρίως μη στρατιωτικές υποδομές (όπως μονάδες παραγωγής ενέργειας και σιταποθήκες)», τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ο εκπρόσωπος Τύπου των SDF, ο Φαρχάντ Σαμί.

«Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, (οι κάτοικοι) δεν μπορούν επίσης να αντλήσουν πόσιμο νερό», εξήγησε ο Σαμί, συμπληρώνοντας ότι από τις τουρκικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών δεν υπήρξαν απώλειες στους κόλπους των κουρδικών δυνάμεων, αλλά τραυματίστηκαν 12 άμαχοι – ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, καταδίκασε τις επιθέσεις σε «ζωτικής σημασίας» υποδομές. «Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι τουρκικές δυνάμεις σε μια περιοχή όπου ζουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Σύροι», τόνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων που ελέγχουν οι Κούρδοι, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο μετά τις επιθέσεις μαχητών του PKK που στοίχισαν τη ζωή σε 12 τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία θεωρεί το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η Άγκυρα ελέγχει περιοχές στη βόρεια Συρία και διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ, με στόχο – όπως υποστηρίζει – να απωθήσει μακριά από τα σύνορά της μαχητές του PKK και ομάδων που συνδέονται με αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.