Η κρίση που ξεκίνησε στην Γερμανία εξαπλώθηκε για τα καλά στην Γαλλία και σε άλλες χώρες ανά την Ευρώπη.
Με αμέτρητα τρακτέρ, μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους και εθνικές οδούς και οδοφράγματα, οι Γάλλοι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κάψουν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ζει έντονο κλίμα διάλυσης.
Οι αγρότες στέλνουν μήνυμα κατά της πράσινης πολιτικής από-ανάπτυξης, η οποία προωθείται και στην Γαλλία και απειλούν με έφοδο στο Παρίσι με τα τρακτέρ!
Βασικά τους αιτήματα, η μείωση του κόστους ενέργειας, οι φορολογικές απαλλαγές και η μείωση της γραφειοκρατίας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, την Παρασκευή ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ, αναμένεται να ανακοινώσεις κάποια μέτρα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή των Γάλλων, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, κάνει ταξίδια στην Ινδία!
Η οργή στην Ευρώπη αυξάνεται και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί σε σχέση με το μέλλον.
Η Ένωση Ελβετών Αγροτών θέλει επίσης να ακουστεί “η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου”
Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η Ένωση Αγροτών της Ελβετίας (USP) θέλει επίσης να ακουστεί «η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου», διαβεβαίωσε σήμερα σε μία ανακοίνωση, όπου επισημαίνει πως «συμμερίζεται τις διεκδικήσεις» των αγροτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
«Τα προβλήματα ουσίας» με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα τα αγροκτήματα των γειτονικών χωρών «δεν είναι άγνωστα στην Ελβετία», δήλωσε αυτή η οργάνωση, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αγροτών στην αλπική χώρα τονίζοντας πως «μετά τη Γερμανία, οι διαμαρτυρίες του γεωργικού τομέα έφθασαν ήδη στη Γαλλία».
Η USP αναφέρει επίσης «το χαμηλό επίπεδο των εισοδημάτων των αγροτών», μια «μεγάλη οικονομική πίεση», «νέες απαιτήσεις με μονάχα μερική αποζημίωση του επιπλέον κόστους» και «μια έλλειψη εκτίμησης» για το επάγγελμα.
Επομένως, η αγροτική ένωση δεν εκπλήσσεται από το ότι μια «μικρή σταγόνα νερού όπως η κατάργηση της μείωσης του φόρου στα αγροτικά καύσιμα» ήταν αρκετή για να «ξεχειλίσει το ποτήρι», τονίζεται στο δελτίο Τύπου.
«Οι αγροτικές οικογένειες της Ελβετίας κατανοούν πολύ καλά την αγανάκτηση των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και συμμερίζονται τις διεκδικήσεις τους», καταλήγει η USP.
πηγή: https://www.el.gr/