Κι όμως: Απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 3-4/2 για τα Ίμια

0

Με το πρόσχημα ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν επεισόδια και μέσω της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις για τα Ίμια αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4/2.

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε, με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τα καλέσματα της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια .

Ειδικότερα, η εντολή για απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης δόθηκε από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Σημειώνεται ότι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων στις 19:00 του Σαββάτου, ενώ ως απάντηση, οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν προγραμματίσει ενδιαμέσως αντίστοιχες διαδηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρα 06:00′ της 3-2-2024 έως 06:00′ της 4-2-2024 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών αδικημάτων και απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.