Κίνηση ματ έναντι των ουκρανικών F-16-Υπερηχητικά αεροσκάφη Su-57 εντάχθηκαν στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία

Οι Ρώσοι απείλησαν ότι θα χτυπήσουν τις βάσεις από τις οποίες θα επιχειρήσουν τα ουκρανικά F-16, τα οποία κακά τα ψέμματα θα έχουν σε μεγάλο ποσοστό δυτικούς πιλότους

Μετά την είδηση ότι 14 πιλότοι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονται στα F-16 σε βάσεις στο εξωτερικό, οι Ρώσοι πήραν τα μέτρα τους.

Σήμερα η ρωσική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε την παραλαβή νέων μαχητικών αεροσκαφών Su-57, τα οποία είναι η επιτομή της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας.

Το εργοστάσιο της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Komsomolsk-on-Amur, που πήρε το όνομά του από τον Γιούρι Γκαγκάριν (KnAAZ), ολοκλήρωσε το πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάους, παραδίδοντας την τελική παρτίδα των αεροσκαφών Su-57 Felon πέμπτης γενιάς στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της United Aircraft Corporation.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, αναφέρθηκε ότι οι πρωτοβουλίες το 2023 με στόχο τη βελτίωση της γραμμής συναρμολόγησης Su-57, την αύξηση του όγκου παραγωγής αεροσκαφών και την επίλυση των σημείων συμφόρησης σε όλο τον κύκλο κατασκευής έχουν ενισχύσει τις δυνατότητες του εργοστασίου.

Λήφθηκαν μέτρα για τη διόρθωση των περιορισμών όχι μόνο στο εργαστήριο τελικής συναρμολόγησης αλλά σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.

Η αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την προμήθεια εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας από εργοστάσια προμηθευτών και η διερεύνηση βελτιώσεων της τεχνολογίας συναρμολόγησης ήταν κεντρικής σημασίας.
Ο Γιούρι Σλουσάρ, Διευθύνων Σύμβουλος της United Aircraft Corporation, έδωσε έμφαση στον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό στις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Έως το 2024, πολλές βασικές δομές θα είναι λειτουργικές, προωθώντας την υλοποίηση μελλοντικών έργων τεχνικής γενικής επισκευής στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας του κράτους, ζωτικής σημασίας για τη σειριακή παραγωγή του Su-57.

Το ρωσικό μαχητικό 5η γενιάς Su-57 Felon αναπτύχθηκε από το σχεδιαστικό γραφείο Sukhoi Design Bureau στο πλαίσιο της United Aircraft Corporation (UAC).

Χρησιμοποιώντας προηγμένα σύνθετα υλικά όπως πολυμερή, υαλοβάμβακα και αλουμίνιο, το αεροσκάφος Su-57 ελαχιστοποιεί τον εντοπισμό του από όλων των τύπων ραντάρ, μειώνοντας την υπέρυθρη υπογραφή του, έχοντας παράλληλα δυνατότητες υπερηχητικών πτήσεων.
Το σχέδιο αυτό αφορά τόσο τον πόλεμο στην Ουκρανία, όσο και την κόντρα των Ρώσων με τις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως κατασκευάστρια χώρα των F-16, έχουν δώσει το ΟΚ για την αποστολή των αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «προετοιμάζει 18 μαχητικά αεροσκάφη F-16 για παράδοση στην Ουκρανία το προσεχές διάστημα, και εδώ ακριβώς παρεμβάλλεται η Μόσχα.

Ουκρανοί πιλότοι έχουν μεταβεί σε Βρετανία, ΗΠΑ για να εκπαιδευθούν στον χειρισμό τέτοιου αυτού του τύπου μαχητικών αεροσκαφών, ενώ κάτι παρόμοιο ετοιμάζεται και στην Ρουμανία στις δύο βάσεις του ΝΑΤΟ στην χώρα.

Οι Ρώσοι όμως απείλησαν ότι θα χτυπήσουν τις βάσεις από τις οποίες θα επιχειρήσουν τα ουκρανικά F-16, τα οποία κακά τα ψέμματα θα έχουν σε μεγάλο ποσοστό δυτικούς πιλότους.Ο κίνδυνος για αιφνιδιαστικό κτύπημα της Ρωσίας σε χώρες γειτονικές της Ουκρανίας, είναι ένα τεράστιο αίνιγμα για πολύ δυνατούς  λύτες, ειδικά τώρα που έρχεται η μεγάλη ρωσική χερσαία επίθεση .

Πηγή pentapostagma

Τα σχόλια είναι κλειστά.