Λάβρος ο πατέρας Σεραφείμ για τα ομόφυλα ζευγάρια-Βανδάλισαν κατάμεστο Ναό στη Λάρισα

0

Μετά από την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, δόθηκε στο φως της δημοσιότητας η εγκύκλιος που διαβάστηκε σήμερα Κυριακή 4/2 στους Ναούς της χώρας

Συγκεκριμένα, στο κείμενο αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «Η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ‘ομοφυλοφιλικό γάμο”», αλλά και ότι με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. «Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της».

Αν και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν στο κείμενο ότι «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία «έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός».

«Δεν έχουν θέση στους ναούς»

Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας Σεραφείμ από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης σημειώνει:

«Ομόφυλος είναι αυτός που είναι από την ίδια φυλή. Δεν έχουμε θέμα γάμου ομοφύλων γιατί αυτό συμβαίνει, αλλά ομοφυλοφίλων. Σήμερα διαβάστηκε η εγκύκλιος που η ιερά Σύνοδος επίκαιρα, μπροστά σε αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενημερώνει το πλήρωμα της Εκκλησίας και ζητά από τον λαό να είναι έτοιμος να αντισταθεί στην πράξη με αυτά τα οποία η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει».

«Να αλλάξουμε τη ροή του ηλίου, αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Να αντισταθεί με το πρώτο του όπλο που είναι η προσευχή. Να αντισταθεί μέσα στην οικογένεια γιατί εκεί είναι το σημαντικότερο σημείο γνώσης και ενημέρωσης, ενημερώνοντας και κατευθύνοντας τα παιδιά προς την ορθή ράξη και να κάνει πράξεις όπως εμείς που έχουμε διατηρήσει ως σήμερα και θα τον διατηρήσουμε όσο χρειάζεται τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην ενορία για να πούμε στους κυρίους βουλευτές τους οποίους τους ειδοποιήσαμε ότι δεν έχουν χώρο στον ναό μας μετά την ψήφο τους αν αυτή είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Μόνοι τους αφορίζονται», συμπληρώνει.

«Ο ναός και η εκκλησία είναι για τα μέλη της. Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο παύουν να είναι μέλη της γιατί έρχονται σε αντίθεση με το ευαγγέλιο. Η εκκλησία δεν είναι μια ‘αγαπουλίστικη’ ομάδα ανθρώπων, είναι ο θεοίδρυτος θεσμός ο οποίος εισάγει δια του βαπτίσματος τους ανθρώπους στον χώρο της και τους ενοποιεί στο σώμα του Χριστού. Στο σώμα του Χριστού μπορούν να είναι όλοι οι αμαρτωλοί ενωμένοι εν μετανοία αλλά δεν μπορεί να είναι εκείνοι οι οποίοι νομοθετούν απέναντι στη φύση, απάνθρωπα και ελεεινά εναντίον των παιδιών».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Το νομοσχέδιο έχει έναν σκοπό, να καταστρέψει ψυχές, να φτιάξει παιδιά τα οποία θα είναι προβληματικά. Έχει βγει από το τραπέζι (σ.σ. η παρένθετη μητρότητα) γιατί τα σχέδια των πολιτικών είναι συγκεκριμένα. Έχει βγει από το τραπέζι για να περάσει το νομοσχέδιο ο κυβερνήτης μας, ο άθεος αυτός άνθρωπος, ο αφορισμένος εξ ιδίας θελήσεως. Τον έχετε δει να εκκλησιάζεται τις Κυριακές; Να κοινωνεί; Αυτός, μας περνάει σήμερα την υπόθεση αποκόπτοντας την ιστορία της παρένθετης μητρότητας για να έρθει αύριο το ευρωπαϊκό δικαστήριο και να το επιβάλλει, πληρώνοντας και πρόστιμο η Ελλάδα γιατί παίζουν με αυτά που δεν πρέπει να παίζουν».

Για τη βάφτιση λέει:

«Δε θα το βαπτίσουμε γιατί ο νηπιοβαπτισμός ήρθε στην Εκκλησία ως επιλογή και απαίτηση της χριστιανικής οικογένειας. Δεν ήρθε ως επιβολή της Εκκλησίας. Βαφτίζονται τα νήπια γιατί έχουμε χριστιανικές οικογένειες».

«Σέβομαι την Εκκλησία αλλά νομοθετεί η κυβέρνηση»

Για το θέμα μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος.

«Εγώ συνομιλώ με τους μητροπολίτες της περιφέρειάς μου που είναι λογικοί άνθρωποι, πολύ σοβαροί. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος, σέβομαι την Εκκλησία, σέβομαι τα διδάγματά της και πάνω από όλα σέβομαι τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού ο οποίος είναι ο θεός της αγάπης, της κατανόησης, της αλληλεγγύης και αυτός που είπε ‘τα Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ’.

»Κατανοώ ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα να αποδεχτείς ορισμένα πράγματα όπως είναι ο γάμος των ομοφυλοφίλων για τις παλιές γενιές που μεγαλώσαμε διαφορετικά, για την Εκκλησία. Θα πρέπει να κάνουμε μια διευκρίνηση. Δε μιλάμε για το ιερό μυστήριο του γάμου με τις ευλογίες του Θεού αλλά για πολιτικό γάμο».

Όπως λέει ο ίδιος:

«(…) Είναι δίκαιο γιατί το Σύνταγμά μας προβλέπει ισότητα όλων των πολιτών. Οι βουλευτές, που είμαστε οι νομοθέτες της χώρας, έχουμε υποχρέωση να εφαρμόζουμε το Σύνταγμα σύμφωνα με το δικαιϊκό σύστημα της χώρας. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην Πολιτεία. Ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων δεν προκαλεί τόσο μεγάλες αντιδράσεις στου Έλληνες, όσο η τεκνοθεσία».

Την ίδια στιγμή βάνδαλοι φανατικοί είπαν να επιδείξουν πόσο ανοιχτοί είναι στη… «συμπερίληψη» και στην άλλη άποψη από τη δική τους, και βανδάλισαν τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, στη Λάρισα, επειδή δεν τους άρεσε το κήρυγμα για τα ομόφυλα ζευγάρια…

Όπως αναφέρει το Larissanet.gr υβριστικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι στους τοίχους και τα σκαλοπάτια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, στη Λάρισα, τα οποία έγιναν αντιληπτά νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Από το περιεχόμενο των συνθημάτων προκύπτει ότι δεν είναι τυχαία ενόψει της σημερινής ομιλίας – στις 7 το απόγευμα – του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στον ίδιο χώρο.

Θυμίζεται ότι σήμερα το πρωί 4/2 σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα ο Μητροπολιτικός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος:

Ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση

«Η βεβήλωση του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, συνιστά ένα έγκλημα μίσους, το οποίο έχει ηθικούς αυτουργούς όλους αυτούς που με προπαγάνδα ναζιστικού τύπου, από τα συστημικά ΜΜΕ, εκτοξεύουν κραυγές μίσους κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, με πρόσχημα τα ‘ανθρώπινα δικαιώματα’!», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «το επαίσχυντο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη άνοιξε την κερκόπορτα στους εχθρούς του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η Ελληνική Λύση χαρακτήρισε το νομοσχέδιο νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλόφιλων, αντιχριστιανικό και ανθελληνικό. Σήμερα, για άλλη μια φορά, δικαιωνόμαστε. Ακριβώς γι’ αυτά τα εγκλήματα μίσους είχαμε προτείνει την συμπερίληψη της ‘χριστιανοφοβίας’ και της ‘ελληνοφοβίας’ στον αντιρατσιστικό νόμο».

Παράλληλα, η Ελληνική Λύση υποστηρίζει: «Οι ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν προστατεύουν κάποια ‘ανθρώπινα δικαιώματα’, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το ιερό δικαίωμα της χριστιανικής πίστης. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία, τόσο των φυσικών, όσο και των ηθικών αυτουργών αυτού του ανοσιουργήματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.