Με φόντο την επέκταση της Ισλαμοποίησης της Κύπρου από πλευράς Τουρκίας τα εγκαίνια τζαμ12ιού στα κατεχόμενα με προσβλητικές δηλώσεις Γιλμάζ

0

Την στιγμή που στην Ελλάδα η κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης ασχολούνται με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η Τουρκία συνεχίζει να εφαρμόζει ανενόχλητη τα σχέδια της εις βάρος της χώρας μας, φυσικά

Στα κατεχόμενα βρέθηκε την Πέμπτη 11/1 ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει την πλήρη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, πρόεδρο της επονομαζόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου.

«Όσοι προσπαθούν να αποκόψουν το “Κράτος Βόρειας Κύπρου” από τον κόσμο, δεν θα τα καταφέρουν», δήλωσε από τα κατεχόμενα ο Γιλμάζ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου, και πρόσθεσε: «Αν μας κλείσουν μια πόρτα, εμείς θα ανοίξουμε άλλες και το “Κράτος Βόρειας Κύπρου” και οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν να ενσωματώνονται και να συνεισφέρουν στον κόσμο σε κάθε τομέα».

Κατά την άφιξή του στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Γιλμάζ δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο ότι το ψευδοκράτος «συνεχίζει την πορεία του ως ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος και ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, στον αγώνα τους για την αύξηση της ευημερίας και της ανάπτυξής τους μέρα με τη μέρα».

Δεν δίστασε δε να προχωρήσει και σε παραλληλισμό της σημερινής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας με τα όσα «πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι» στο παρελθόν στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι με τη συμμετοχή και την υποστήριξη των μουτζαχεντίν και των Τουρκοκυπρίων, από τη μια, και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του κοινού, από την άλλη, «αποτράπηκαν αποτελέσματα παρόμοια με τις σκηνές που βλέπουμε σήμερα στη Γάζα. Αν αυτή η θέληση, το θάρρος, η θυσία δεν είχε επιδειχθεί εκείνη την εποχή, αφήνω στην κρίση σας τι θα γινόταν σήμερα».

«Αυτό που μας διδάσκει η κατάσταση στη Γάζα», συνέχισε, είναι πως «άλλο τα λόγια, άλλο οι πράξεις» και η πραγματικότητα είναι πως στη Γάζα ρίχνουν βόμβες από αεροπλάνα τελευταίας τεχνολογίας σε παιδιά. «Είδαμε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας σε αυτόν τον κόσμο βασιζόμενοι στο έλεος των άλλων. Πρέπει να είστε δυνατοί, ενωμένοι, αλληλέγγυοι. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ημέρες όπου θα επικρατήσουν εκεί ειρήνη και ηρεμία το συντομότερο δυνατό», επεσήμανε.

Σημειώνεται πως ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε το ψευδοκράτος με αφορμή τα εγκαίνια του θεόρατου τζαμιού Σουάτ Γκιουνσέλ με τους έξι μιναρέδες και τους 62(!) τρούλους, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10.000 προσκυνητές ταυτόχρονα. Ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η «ελληνοκυπριακή νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και ότι δεν υπηρετούν την ειρηνευτική διαδικασία», ευχαριστώντας τον Γιλμάζ για το γεγονός ότι, όπως δήλωσε, «είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους υποστήριξη στην ΤΔΒΚ για να απαλλαγεί από την απομόνωση το επόμενο διάστημα και να συνεχίσει τον δρόμο της, ως κράτος ενσωματωμένο στον κόσμο», τονίζοντας πως η Τουρκία συμμερίζεται το όραμά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.