Μηνιαίο τέλος από τις Τράπεζες μετά τον εγκλωβισμό του λαού και την υποχρεωτική συναλλαγή με POS

0
Hand of man with credit card, using a ATM

Μηνιαίο τέλος σχεδιάζουν άμεσα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Την στιγμή που δεν αναμένεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των εσόδων, οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδά τους από προμήθειες και ταυτόχρονα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις.

Σύμφωνα με το Mega και την εφημερίδα «Τα Νέα», η επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια ή να χρησιμοποιούνται μόνο για συναλλαγές.

Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

Σημειώνεται ότι μηνιαίες χρεώσεις υπήρχαν σήμερα στους λογαριασμούς για επιχειρήσεις.

Ένας νέος τρόπος να αυξηθούν τα κέρδη των τραπεζών μετά την υποχρεωτική συναλλαγή με POS και την κατάργηση ουσιαστικά του χρήματος, αφού δεν αναγνωρίζεται από καμία δημόσια υπηρεσία.

Τι περιμένουν οι τράπεζες

Με την κίνηση αυτή, σύμφωνα με τα Νέα, οι τράπεζες εκτιμούν ότι:

  • Θα ενισχύονται τα έσοδα από προμήθειες που ετησίως ανέρχονται γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ και αποτελούν μικρό μέρος των συνολικών λειτουργικών κερδών.
  • Θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος αδρανών ή μηδενικών και ακινήτων λογαριασμών.
  • Θα προωθήσουν τα λεγόμενα πακέτα συνδρομών
  • Περαιτέρω προώθηση του διατραπεζικού συστήματος συναλλαγών IRIS, το οποίο προσφέρει δωρεάν και άμεσες πληρωμές μέχρι 500 ευρώ την ημέρα.
  • Αναμόρφωση και απλοποίηση του τιμοκαταλόγου των χρεώσεων που θα λαμβάνει περισσότερο τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής.

Τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν στο πάνελ του Mega δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα.   

«Με το “έτσι θέλω” βγάζουν λεφτά. Εγώ πιστεύω θα ξεσηκωθεί ο κόσμος με το που ανακοινωθεί αυτό! Δηλαδή πραγματικά, δεν είναι παράνομο αυτό; Από παντού να σου παίρνουν χρήματα;», ήταν μερικά από τα σχόλια στο άκουσμα της είδησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.