Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντροπή να λέμε ότι τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου για το… έθιμο»

0

Για τον… παραδοσιακό μπακαλιάρο που τρώνε οι Έλληνες την 25η Μαρτίου μίλησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, στο κήρυγμά του την Κυριακή της Ορθοδοξίας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι «ντροπή» να λέμε ότι πρόκειται για «έθιμο».

Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης σε κήρυγμά του, μιλώντας σε υψηλούς τόνους κατά των πιστών που τρώνε μπακαλιάρο «για το έθιμο».

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιότατος Σερβίων και Κοζάνης, «μέμφθηκε» τους πιστούς που λένε ότι την 25η Μαρτίου «τρώμε μπακαλιάρο “για το έθιμο”», λέγοντας ότι είναι πολύ πιο ουσιώδης ο λόγος για την κατανάλωση ψαριών την εν λόγω ημέρα και σχετίζεται με το θαύμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της κυοφορίας του Χριστού.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kozan.gr η νηστεία για το Πάσχα είναι αυστηρή και επιτρέπεται μόνο η κατανάλωση λαδιού, ωστόσο οι Πατέρες της Εκκλησίας θέλοντας να σηματοδοτήσουν και την σπουδαιότητα του γεγονότος και της ημέρας του Ευαγγελισμού της Παναγίας, επέτρεψαν στους πιστούς την κατάλυση ιχθύος μόνο για την εν λόγω ημέρα, καθώς και για την Κυριακή των Βαΐων κάθε Σαρακοστής πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Ιεράρχης αφού τόνισε στους πιστούς πως είναι εκκλησιαστική παράδοση και όχι «έθιμο» η κατανάλωση μπακαλιάρου την 25η Μαρτίου, ολοκλήρωσε το κήρυγμα του και μπήκε στο Ιερό του ναού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.