Οι Ρώσοι κατακλύζουν το Τσάσιβ Γιαρ με τους Ουκρανούς να υποχωρούν

0
Συνεχίζεται η ρωσική διείσδυση στην πόλη του Τσάσιβ Γιαρ στον ανατολικό και στον βόρειο τομέα, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να υποχωρούν συνεχώς και να αναδιατάσσονται σε νέες θέσεις άμυνας.

Ειδικά από την βόρεια κατεύθυνση η προώθηση των Ρώσων ήταν σημαντική.

Οι μάχες διεξάγονται από σπίτι σε σπίτι και ομάδες Ρώσων Spetsnz επιχειρούν να προωθηθούν στον δυτικό τομέα του Tσάσιβ Γιαρ.

Ο δυτικός και ο κεντρικός τομέας έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας καθώς βρίσκονται κτισμένοι σε υψώματα και αυτή η υψομετρική διαφορά προσφέρει πλεονεκτήματα στους αμυνόμενους.

Μπορεί λοιπόν η γρήγορη αρχική προώθηση των Ρώσων να μην έχει την ανάλογη συνέχεια.

Η περικύκλωση της πόλης δεν είναι εύκολη αποστολή λόγο ακριβώς των υψομετρικών διαφορών αλλά και του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς που αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό εμπόδιο για τους Ρώσους

Από την ένταση των ρωσικών επιχειρήσεων φαίνεται πως οι Ρώσοι είναι αποφασισμένη να καταλάβουν την πόλη σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία που θα τους επιτρέπει την πρόσβαση στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις του Ντονέτσκ, όπως η Κοσταντινόβκα, το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Θα καταστεί δυνατή η συνολική εκκαθάριση του Ντόνμπας.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται πως εάν χαθεί το Τσάσιβ Γιαρ θα γίνει πολύ δύσκολη αποστολή η παραμονή τους στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Η περιφέρεια του Ντονέτσκ με τη σειρά της θα αποτελέσει προγεφύρωμα για την επίθεση στο Χάρκοβο αλλά και στην Ζαπορίζια.

Σημειώνεται ότι σε αυτές περιοχές δεν είχαν δημιουργηθεί πόλεις-φρούρια όπως είχε γίνει στο Ντόνμπας και αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα μπορούν να προελάσουν με ταχείς ρυθμούς.

πηγή: https://www.defencenet.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.