Οι Ρώσοι συστηματικά καταστρέφουν όλα τα ουκρανικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος

0

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει μία τεράστια και μη επιλύσιμη ενεργειακή κρίση καθώς η Ρωσία τις τελευταίες ημέρες διαδοχικά κατέστρεψε με απόλυτη επιτυχία τα περισσότερα από τα θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με εντυπωσιακά πλήγματα ακρίβειας.

Ο χάρτης που ακολουθεί είναι κατατοπιστικός και δείχνει το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει Ουκρανία και ειδικότερα οι ένοπλες δυνάμεις της οι οποίες χωρίς επαρκή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Η ουκρανική αμυντική βιομηχανία δεν θα έχει την δυνατότητα να παράξει ούτε όπλα ούτε πυρομαχικά και οι μεταφορές στη χώρα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολες καθώς οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν εξ’ολοκλήρου με ηλεκτροκίνηση.

Χωρίς μεταφορές ο εφοδιασμός των ουκρανικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα θα γίνει δυσχερής και ελλιπής.

Η Ουκρανία κινείται προς μια καθοριστική ενεργειακή κρίση. Στα ανατολικά και δυτικά, οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί ισοπεδώνονται ένας ένας με την πλήρη καταστροφή των βασικών τμημάτων τους, δηλαδή του στροβίλου και της γεννήτριας.

Τα περισσότερα φράγματα έχουν καταρρεύσει από Νότο προς Βορρά.

Αναμένεται ότι όλα τα φράγματα και οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί θα τεθούν εκτός λειτουργίας στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η ουκρανική στρατιωτική βιομηχανία θα καταστραφεί τόσο από τις άμεσες επιθέσεις όσο και από την ενεργειακή κρίση.

Θα αποκλειστεί επίσης η δυνατότητα εσωτερικής παραγωγής και συντήρησης πολεμικού υλικού που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ.

Έτσι, η υποδομή υλικοτεχνικής υποστήριξης στα μετόπισθεν δεν θα μπορεί να υποστηρίξει οτιδήποτε συμβαίνει στην πρώτη γραμμή.

Οι Ρώσοι μετά το αιματηρό χτύπημα στην Μόσχα στις 22 Μαρτίου, εμφανίζονται αποφασισμένοι και ιδιαίτερα σκληροί.

Στους σχεδιασμούς τους δείχνουν πιο κυνικοί. Από την αρχή γνώριζαν πως όποιος δεν διαθέτει ενέργεια δεν μπορεί να πολεμήσει.

Τώρα όμως αποφάσισαν μετά από 25 μήνες πολέμου να εφαρμόσουν αυτή την τακτική.

Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ουκρανών ήταν οι ελλείψεις στρατιωτικού προσωπικού και πυρομαχικών.

Η απουσία ηλεκτρικής ενέργειας θα αποδειχτεί ακόμα πιο καθοριστική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες οι Ουκρανοί δείχνουν «ακίνητοι» στα πεδία των μαχών.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται εάν οι Ρώσοι πρόκειται να ξεκινήσουν κάποια μεγάλη επίθεση τις επόμενες ημέρες αλλά η αλήθεια είναι ότι η Μόσχα ξέρει να κρύβει τους σχεδιασμούς της και δεν ανακοινώνει τις προθέσεις της σε αντίθεση με ότι έκανε πέρσι το Κίεβο μαζί με την Δύση όταν είχαν προαναγγείλει την περιβόητη αντεπίθεση μήνες πριν αυτή εκδηλωθεί και τελικώς συντριβεί από τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Russia takes off its white gloves. I think that both Zelensky and his Western masters realized that the decision to fight in Ukraine for real was made by Russia.

“Militarist”: “Ukraine is moving towards a truly definitive energy crisis.

In the east and west, thermal power… pic.twitter.com/6F6WUbR9AR

— Victor vicktop55 (@vicktop55) March 30, 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.