Παραλήρημα Τ.Μπάιντεν κατά Β.Πούτιν: «Είναι ένας παλαβός γιος σκύλας και αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ανθρωπότητα»!

0

Επιτέθηκε και στο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε ακραίες υβριστικές δηλώσεις κατά του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν τον οποίο αφού κατέταξε ανάμεσα στις «υπαρξιακές απειλές» για την Ανθρωπότητα, τον αποκάλεσε «παλαβό γιο σκύλας»!

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο, στην οποία συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος.

«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός σκύλας γιος (σ.σ. ‘crazy SOB’), ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν ανέφερε στα αγγλικά την φράση «son of a bitch» που μπορεί να αποδοθεί ως «σκύλας γιος» , ακριβολογώντας στα ελληνικά.

Πάντως στα αγγλικά η φράση είναι καθαρώς υβριστική και σίγουρα δεν χρησιμοποιείται στην πολιτική.

Όταν αυτό ξεκινήσει να γίνεται σημαίνει πως δεν υπάρχουν πλέον δίαυλοι επικοινωνίας και αυτό είναι κάτι πολύ κακό στη περίπτωση των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων.

Καταφέρθηκε και εναντίον του προκατόχου του στην προεδρία, του κ. Τραμπ, με αφορμή την αντίδρασή του στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή.

Ο Ρεπουμπλικάνος παρομοίασε προχθές διώξεις από την αμερικανική δικαιοσύνη με την περίπτωση του Α.Ναβάλνι.

«Αν σας έλεγα εγώ τίποτα τέτοιο πριν από 10 ή 15 χρόνια, θα νομίζατε όλοι πως χρειάζομαι εγκλεισμό» σε ψυχιατρείο, είπε ο Μπάιντεν. «Δεν ξέρω πώς διάολο του ήρθε», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον Ρώσο ομόλογό του «χασάπη» και «εγκληματία πολέμου».

Διεμήνυσε πως αύριο Παρασκευή θα ανακοινώσει νέες, «μείζονες» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατηγορίαδυτικών πολιτικών πως για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου ευθύνεται ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν, που φέρεται να βρίζει πολύ κατ’ ιδίαν, είχε χρησιμοποιήσει την ίδια έκφραση, «son of a bitch», αντιδρώντας σε ερώτηση που τού υπέβαλε δημοσιογράφος του Fox News, του τηλεοπτικού δικτύου που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2022, πιθανόν χωρίς να συνειδητοποιεί πως το μικρόφωνό του παρέμενε ανοικτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.