Πολιτικός «σεισμός» στην Γερμανία! Προτείνουν την έξοδο από την Ενωμένη Ευρώπη οι δεξιοί

0

To AfD Που βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις σκέφτεται το δημοψήφισμα.

Σταθερά ψηλά στις δημοσκοπήσεις παραμένει το δεξιό κόμμα της Γερμανίας ΑfD, με ανοδικές τάσεις και ιστορικά ποσοστά (άλλες δημοσκοπήσεις το δείχνουν πρώτο, άλλες δεύτερο)!

Παράλληλα, καταγράφεται περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του κυβερνητικού συνασπισμού και στην Γερμανία έπονται πολιτικές αλλαγές, κατά τα φαινόμενα!

Έχοντας αποκτήσει μεγάλη δυναμική, το δεξιό κόμμα εξετάζει πλέον το ενδεχόμενο, αν έρθει στην εξουσία, να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για ενδεχόμενη έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Αυτό δήλωσε η συνεπικεφαλής του κόμματος Αλίς Βάιντελ.

«Η Βρετανία είχε «δικαίωμα» να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία θα πρέπει να εξετάσει το δικό της ‘Dexit’», δήλωσε η χαρακτηριστικά!

«Εάν δεν είναι δυνατή η μεταρρύθμιση, εάν αποτύχουμε να ανοικοδομήσουμε την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ, θα πρέπει να αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει, όπως έκανε η Βρετανία», είπε, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαμε να κάνουμε δημοψήφισμα για το «Dexit» – ένα Η έξοδος της Γερμανίας από την ΕΕ».

Το AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις σε πέντε πολιτείες της Ανατολικής Γερμανίας και βρίσκεται δεύτερο σε εθνικό επίπεδο με ποσοστό 22%. Το κόμμα ελπίζει να σημειώσει κέρδη τόσο στις ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου όσο και στις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι υψηλοί αριθμοί δημοσκοπήσεων του AfD μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν πόση δύναμη θα έχει το κόμμα στο εγγύς μέλλον. Τα διεθνιστικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κλίνουν προς συντηρητικά, έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο σχηματισμού συνασπισμού με το AfD, περιορίζοντας την πιθανή του εξουσία, για την ώρα.

πηγή: https://www.el.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.