Πορεία αγροτών και κτηνοτρόφων με τρακτέρ στο κέντρο των Ιωαννίνων

0

Τρακτέρ στο κέντρο των Ιωαννίνων ενόψει της πανηπειρωτικής διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων

Πανηπειρωτική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν απόψε οι αγρότες των Ιωαννίνων, της Άρτας ,της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά έκαναν αρχικά προσυγκεντρώσεις στις εισόδους της πόλης των Ιωαννίνων και στην συνέχεια προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο.

Από τα βασικά τους αιτήματα είναι η μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά ανα Kwh για το αγροτικό ρεύμα, καθώς και οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Παράλληλα, τόνισαν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί , ακόμη και με κλείσιμο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ,εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Καρδίτσα: Απόγνωση από τους αγρότες που διαμαρτύρονται – «Τα σπίτια μας είναι άδεια»

Στον νομό Καρδίτσας, αρκετές περιοχές του οποίου επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους, οι αγρότες απευθύνουν δραματική έκκληση για «έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία εδώ και τώρα», τονίζοντας πως «τα σπίτια μας είναι άδεια, δεν υπάρχει τίποτα. Πότε θα πάρουμε ένα κρεβάτι να κοιμηθούμε; Πότε θα κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο; Τι να κάνω; Να σταματήσω τις σπουδές των παιδιών μου;», μεταξύ άλλων.

«Δεν υπάρχουν κουζίνες, κρεβάτι, πάγκος, κουζίνα. Με τι λεφτά θα φτιάξουμε το σπιτικό μας; Δεν δικαιούμαστε; Βγήκαμε για να ζητιανέψουμε; Ζούμε από εδώ και από εκεί, έχω δύο παιδιά που σπουδάζουν. Να διακόψω τις σπουδές τους; Να τα κάνω ζητιάνους ή τσοπάνηδες;

Αφορολόγητο πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα με 7 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα και επιδοτήσεις εδώ και τώρα. Κανείς δεν μας είπε το ύψος της αποζημίωσης για τη φυτική και τη ζωϊκή παραγωγή. Πώς θα βγάλουμε τα έξοδα που έχουμε; Δεν γίνεται με αποζημιώσεις – ψίχουλα», υπογράμμισαν αγρότες, μιλώντας στον ALPHA.

Η ΕΛΑΣ σταμάτησε μηχανοκίνητη πορεία από Επανομή προς αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Σε ένδειξη καλής θέλησης, οι αγρότες αποχώρησαν και επέστρεψαν στην Επανομή, όπου προγραμματίζουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Σε διαμαρτυρία προχώρησαν οι αγρότες και σε Κουφάλια, Λαγκαδά και Κιλκίς.

Στην Κοζάνη, αγρότες από κάθε γωνιά του νομού έδωσαν ραντεβού νωρίς το πρωί στο Μαυροδένδρι, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στη συνέχεια, με μηχανοκίνητη πορεία έφθασαν στο κέντρο της Κοζάνης με περίπου 100 τρακτέρ να διέρχονται με κατεύθυνση την Περιφέρεια, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα. Επέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο, θέτοντας τα σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και κυρίως για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.