Σκληραίνουν τη στάση τους με νέα μπλόκα οι αγρότες που ετοιμάζονται για κάθοδο στο Σύνταγμα

0

Οι αγρότες μετά και την απόβαση στην Agrotica και το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο αποφάσισαν να συνεχίσουν τη δράση τους και ετοιμάζουν κάθοδο στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα

Την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έκλεισαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Χαλκιδικής, που δηλώνουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Εξάλλου οι αγρότες μετά και την απόβαση στην Agrotica και το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο αποφάσισαν να συνεχίσουν τη δράση τους, σκληραίνοντας μάλιστα τη στάση τους και ετοιμάζουν κάθοδο στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα.

Στο μπλόκο που βρίσκεται στον κόμβο των Νέων Μουδανιών επί της εθνικής οδού βρίσκονται εδω και 11 ημέρες περί τα 120 τρακτέρ από αγρότες, ελαιοπαραγωγούς και μελισσοκόμους της περιοχής, ενώ μαζί τους είναι και κτηνοτρόφοι.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας προχωρούν σήμερα (04/02) στη δημιουργία νέου μπλόκου, παρατάσσοντας τρακτέρ στην Ερμίτσα Αγρινίου.

Βρίσκονται ήδη σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Το σημείο συμβολικού αποκλεισμού βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Θέρμου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας:

«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις, σε Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι. Κινητοποιήσεις που οργανωθήκαν από Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα, ύστερα από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τον Δεκέμβρη.

Τώρα όμως χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση, ο αγώνας μας να φουντώσει μέρα με τη μέρα, μπλόκα αγροτών ξεπηδούν σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη.

Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όπου και στην επίσκεψη που έκανε στο μπλόκο που έχουν στήσει οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ακτίου – Βόνιτσας και Κατούνας – Μεδεώνων, δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας, μένοντας σε κούφια λόγια και όχι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κατώτατες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, 200 ευρώ / στρέμμα αποζημίωση για την ακαρπία της ελιάς.

Οι αιτίες όσων ζούμε είναι ίδιες σε όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και ξεσηκώνονται παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι αγρότες. Είναι η ΚΑΠ 2023 – 2027, που αφαιρεί από τους αγρότες για να δώσει στους ομίλους και του αγροτοδιατροφικού τομέα, νέα κονδύλια, νέα πακέτα.

Ενώ την ίδια ώρα επικαλείται ότι “δεν αντέχει η οικονομία μας”, θα δώσουμε ορισμένα ψίχουλα στο όριο της “δημοσιονομικής αντοχής μας”, παράλληλα αποφασίζεται νέο πακέτο 50 δισ. ευρώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να πυκνώσουν οι κινητοποιήσεις μας, να φτιαχτούν νέα μπλόκα.

Καλούμε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο σε στήσιμο νέου μπλόκου, παρατάσσοντας τα τρακτέρ μας, στην Ερμίτσα Αγρινίου, την Κυριακή 04 Φλεβάρη στις 12:00, όπου σε πανελλαδικό συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.