Τα αμερικανικά στρατεύματα λαμβάνουν διαταγές για πιθανή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

0

Έκθεση 1 Φεβρουαρίου 2024

Θέτοντας τις αμερικανικές δυνάμεις σε επιφυλακή εν αναμονή πιθανής αμερικανικής χερσαίας επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Ιράκ έλαβε ένα υπόμνημα τον Ιανουάριο με το οποίο τους διατάχθηκε να παραμείνουν σε ετοιμότητα για να υποστηρίξουν μια πιθανή χερσαία παρουσία των ΗΠΑ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το The Intercept στις 30 Ιανουαρίου.

Το υπόμνημα διέταξε τους πιλότους να είναι «έτοιμοι για μπροστινή ανάπτυξη για να υποστηρίξουν δυνάμεις σε περίπτωση χερσαίας επέμβασης των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της Χαμάς στο Ισραήλ». Ένα ξεχωριστό έγγραφο του προσωπικού που έλαβε το The Intercept δείχνει ότι η παραγγελία αφορούσε άτομα που αναπτύχθηκαν στο Ιράκ πέρυσι.

Η δημοσίευση του μνημονίου έρχεται με φόντο τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος Μπάιντεν πιθανότατα θα στοχεύσει τον ιρανικό στρατό μετά από επίθεση με drone στην Ιορδανία που σκότωσε τρεις αμερικανούς στρατιώτες, αν και το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι δεν έχει στοιχεία για την άμεση ανάμειξη της Τεχεράνης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν επίσης να βομβαρδίζουν τους Χούτι στην Υεμένη και απειλούν το Ισραήλ με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του Λιβάνου. Το μνημόνιο υποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να σχεδιάσουν να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα εάν η περιοχή ξεσπάσει σε πόλεμο μεγάλης κλίμακας στον οποίο εμπλέκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν.

Αίγυπτος: Προειδοποιούμε για την επέκταση του πολέμου!

Ανησυχούμε πολύ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νότια είσοδο της Ερυθράς Θάλασσας και τον αντίκτυπό τους στη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Ο Μπάιντεν ενέκρινε στρατιωτικά πλήγματα εναντίον ιρανικού προσωπικού και εγκαταστάσεων. Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν σχέδια για να χτυπήσουν στόχους στο Ιράκ και τη Συρία που θα διαρκέσουν μέρες και θα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις και προσωπικό του Ιράν, το CBC επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προς Μπάιντεν: «Κύριε Πρόεδρε οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι οι ιρανικές πολιτοφυλακές έχουν εγκαταλείψει την περιοχή».

Πρόεδρος Μπάιντεν προς το Υπουργείο Άμυνας: «Ξεκινήστε τους βομβαρδισμούς»… (σε πληρεξούσιους που υποστηρίζονται από το Ιράν).

🇮🇷 Πρόεδρος του Ιράν: Απειλούσαν το Ιράν και έλεγαν ότι «η στρατιωτική επιλογή είναι στο τραπέζι». Τώρα δεν ακούς αυτά τα λόγια. Τους ακούς ακόμη και να λένε ότι δεν επιδιώκουν πόλεμο με το Ιράν. Δεν θα είμαστε οι πρώτοι που θα ξεκινήσουμε έναν πόλεμο, αλλά αν κάποιος εμπλακεί σε εκφοβισμό, θα λάβει μια σταθερή απάντηση.

🇺🇲🇮🇷Wall Street Journal: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να εξαπολύσει πλήγματα εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία και το Ιράκ εντός δύο ημερών.

Η απάντηση των ΗΠΑ θα είναι η ισχυρότερη απάντηση της κυβέρνησης Μπάιντεν στις ιρανικές πολιτοφυλακές.

Αυτή η επίθεση μπορεί να περιλαμβάνει στόχους σε πολλές χώρες εκτός του Ιράν, ανέφερε το δίκτυο NBC επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πυραυλοφορείς μεγάλου βεληνεκούς B-1B Lancer της USAF (πυρηνικά ικανά) εγκατέλειψαν τη βρετανική αεροπορική βάση Lakenheath και μετέβησαν στη Μέση Ανατολή, για να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές, στο Ιράκ και τη Συρία.

Πηγές για το Sky News Arabia: Οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών μπορεί να ξεκινήσουν εντός ωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.