Τέρμα το «τζάμπα»: Η Google σχεδιάζει να χρεώνει τις αναζητήσεις στο internet μέσω AI

0

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Google σχεδιάζει να χρεώνει τις αναζητήσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Σχέδιο για να χρεώνει τις λειτουργίες αναζήτησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται ότι καταστρώνει η Google καθώς απαιτούνται τεράστιες δαπάνες για την παροχή της υπηρεσίας.

Αν τελικά η Google προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο, τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή στο μοντέλο εσόδων της εταιρείας στην ιστορία της, όπως αναφέρει ο Guardian.

Οι προτάσεις της Google, τις οποίες αποκάλυψαν για πρώτη φορά οι Financial Times, θα συνεπάγονται ότι η εταιρεία θα προσφέρει αποκλειστικά τη νέα λειτουργία αναζήτησης στους χρήστες των premium συνδρομητικών υπηρεσιών της, στις οποίες οι πελάτες πρέπει ήδη να εγγραφούν αν θέλουν να χρησιμοποιούν τους βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης σε άλλα εργαλεία της Google, όπως το Gmail και η σουίτα γραφείου της.

Με την εν λόγω εμπειρία αναζήτησης, που δοκιμάζεται σε beta (δοκιμαστική) μορφή για επιλεγμένους χρήστες, η γεννητική τεχνητή νοημοσύνη της Google χρησιμοποιείται για να απαντά απευθείας σε ερωτήματα με μία μόνο απάντηση, σε παρόμοιο στυλ με την προσέγγιση μέσω συνομιλίας του ChatGPT και των ανταγωνιστών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.