Την κάνουν… γυριστή τώρα διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ-Καλλιάνος: «Όχι» αλλά αποχή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

0

Δεν φαίνεται να κρατάει για πολύ η αντίσταση διαφωνούντων βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την αρνητική ψήφο τους στο σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αφού φαίνεται να συγκλίνουν τελικά στην επιλογή της αποχής

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, έγινε ο τελευταίος -μέχρι τον επόμενο- που δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδια για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι, επιλέγοντας όμως την τακτική της αποχής που ταυτίζεται απόλυτα με την οδηγία Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, με ένα βίντεο που ανέβασε στα social media εξήγησε τη θέση του.

Όπως είπε δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά αποφάσισε να απέχει από την ψηφοφορία, επικαλούμενος την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μην τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Σεβόμενος την γνώμη δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μου δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να ψηφίσω το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Προσωπικά θεωρώ ότι το σύμφωνο συμβίωσης θα ήταν αρκετό με κάποια ενδεχομένως τροποποίηση. Θα απέχω για να είναι σε όλους απολύτως σαφές ότι η θέση μου σε ένα καθαρά συνειδησιακό ζήτημα δεν έρχεται σε αντίθεση με την πλήρη και απόλυτη στοίχισή μου δίπλα στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.