Τουλάχιστον 33 νεκροί και 3.000 ακυρωμένες πτήσεις στις ΗΠΑ από σφοδρή κακοκαιρία

0

Οι περισσότεροι από τους θανάτους της κακοκαιρίας στις ΗΠΑ οφείλονται σε τροχαία δυστυχήματα και υποθερμίες

Αυξάνονται οι θάνατοι από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες έχοντας βάλει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας στην κατάψυξη, με τουλάχιστον 33 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής. Πολλοί από τους θανάτους οφείλονται σε τροχαία δυστυχήματα λόγω παγετού στους δρόμους και υποθερμία από τις πολύ χαμηλές συνθήκες.

Ειδικότερα, οι έντονες χιονοπτώσεις και η παγωμένη βροχή έχουν καλύψει μεγάλο μέρος των βορειοδυτικών ακτών των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμους και να προκληθούν διακοπές ρεύματος αφήνοντας στο σκοτάδι σχεδόν 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα PowerOutage.us. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι εκτός από τις καταιγίδες υπάρχουν και πιο έντονες χειμερινές καιρικές συνθήκες στο δρόμο. «Η πιο έντονη περίοδος χιονιού με αυτήν την καταιγίδα δεν έχει φτάσει ακόμη», δήλωσε το NWS στο Σποκέιν της πολιτείας της της Ουάσιγκτον.

Σε προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα προχώρησαν οι Αρχές σε νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Μισισιπί και το Τένεσι καθώς και πολιτείες στα βορειοανατολικά, όπως η Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και το Μέιν.

«Βαριές χιονοπτώσεις (από 30-60 εκατοστά) αναμένονται μέχρι την Παρασκευή στα Κασκέιντς και στα Βόρεια Βραχώδη Όρη, που θα καταστήσουν επικίνδυνα τα ταξίδια», συνέχισε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ένα εκατοστό πάγου ίσως καλύψει το έδαφος στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Χάος στις μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έως και 12 εκατοστά χιονιού αναμένονται μέχρι την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ. Στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης το χιόνι ξεπερνά ήδη τα 70 εκατοστά και ίσως διπλασιαστεί το ύψος του τις επόμενες 24 έως 48 ώρες. Το Μέιν προετοιμάζεται επίσης για πρόσθετες χιονοπτώσεις, καθώς και προειδοποιήσεις για πλημμύρες και το αρκτικό κύμα ψύχους αναμένεται να φέρει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σημειώνεται πως 10.000 πτήσεις έχουν καθυστερήσει, σχεδόν 3.000 ακυρώθηκαν, ενώ αναμένονται νέες καθυστερήσεις και ακυρώσεις καθώς οι καταιγίδες συνεχίζουν να προκαλούν χάος μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.